الاثنين، 21 يوليو 2014

المنين او القراقيش بالزبده المحشيه عجوه وملبن من الشيف موني

المنين او القراقيش بالزبده المحشيه عجوه وملبن من الشيف موني
كيلو وربع دقيق
4 كوب زبدة
2 وربع كوب حليب
2 ملعقة كبيرة شمر وشبت ويانسون مطحون
2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
نصف كوب سكر
بيضة وفانيليا لدهان الوجه
سمسم للوجه
الحشو:
عجوة وملبن
الطريقة:
اول حاجة دى صورة الشمر والشبت واليانسون مطحونين

هننخل الدقيق ونقدح السمنة وننزل بيها على الدقيق

ونقلبهم مع بعض كويس يعنى نبس العجينة عشان الدقيق يشرب كل كمية الزبدة

ونسيبها تبرد خالص ونضيفلهم السكر والبيكنج بودر والشبت والشمر والينسون المطحونين

ونقلبهم كويس

ونضيفلهم الحليب

ونعجنهم كويس جدا لغاية ماالعجينة تبقى كتلة واحدة

ونسيب العجينة ترتاح لمدة نص ساعة ونبدأ نشكلها
هنجيب جزء من العجينة نفرده على شكل مستطيل ونبرم بايدينا قطعة عجوة ونحطها فى النص

ونفس الطريقة مع الملبن

ونلف المستطيل ده على شكل رول

ونقطعه

فيه طريقة تانية
اننا ناخد قطعة كبيرة من العجينة ونفردها بالنشابة ونحط عليها قطعة كبيرة من العجوة او الملبن نفس حجمها او اقل حاجة بسيطة

ونحط عليها قطعة تانى من العجينة نفس حجمها

ونقطعها بالقطاعة اللى عايزنها هتدينا شكل جميل

ونرصها فى الصوانى وندهن وشها بالبيض والفانيليا ونرش عليها السمسم
وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن


0 التعليقات:

إرسال تعليق