الأحد، 1 يونيو 2014

البيتزا الاسكندراني بالشرح الممل والخطوات بالصور وكل الحركات

البيتزا الاسكندراني من هنا

السلام عليكم احبتي ..اليوم راح نتعلم ازاي نعمل بيتزا اسكندراني بالخوات المتصوره والتكاليف قليله جدا
اولا المقادير
كيلو ونص دقيق
رشه ملح
رشه سكر
ملعقتين بيكنج بودر صغيرين
وكوب زيت
وكوب سمن سايح علي زبده
وعلبه قشطه كبيره لو تحبيها دسمه
وماء حسب الحاجه لحد ما العجينه تلم معاكي وتبقي زي الصوره دي


وبعدين اعجنيها اكتر هاتكون بالشكل ده ناعمه ومتماسكه



بعد كده قسمت العجينه اربع قطع لاني عاوزه حجم البيتزا كبيره شويه ممكن تعمليها قع اكتر اوو اققل حسب مانتي عاوزه حجم البيتزا



وبعدين هاتي اناء فيه كوب الزيت ومرري القطع في الاناء لتغمريها بالزيت وتغلفيها بالزيت وسيبيها ترتاح متفرقه عن بعضها
وبعد ساعه هاتي اول قطعه وافرديها رفيع اوي بايدك وده هتلاقيها بتتفرد بسهوله لانها مرتاحه والزيت بيسهل الفرد كتير
وافرديها اكتر واكتر لحد ما تكون شفافه زي كده




شايفه ايدي باينه من تحتها من كتر ماهي رفيعه
وبعدين حطي عليها سمن وزبده وقشطه ووزعي
طبعا بره في المحلات مش بيستعملوا كل ده اخرهم زيت بس انا بستعمل كده عشان تكون طعمها زي الفطير 
يعني تاكلي 2*1..بيتزا وفطير

بعد كده لميها زي السينابون ابرميها بايدك زي الصوره


لحد الاخر


وامشي زي الصور
ولفيها زي الكعكه او الشريك وعلي الصينيه اللي هاتخبزي فيها البيتزا وسيبيها ترتاح برضه نص ساعه ولحد ما تخلصي لف باقي الفطاير التانيه


وبعد النص ساعه بططيها بايدك وماتخافيش هاتتفرد معاكي لانها مرتاحه 


شوفي مليت الصينيه ازاي

حطي بقي خلطتك الموتزاريلا والزيتون والفلفل والصلصه بس انا ماحطتش صلصه بحسها تقيله شويه ..وكمان عملت بالبسطرمه وباللحم المفروم


وتدخل الفرن متوسط تقعد حوالي نص ساعه هتتطلع بالشكل ده اسيبكم مع الصور


ومن تحت شوفوا مورقه ازاي





ودي من الحرف شوفوا مورقه  وهشه بتتفرفت من كتر الهشاشه

وبكده خلصت انصحكم تجربوها 

0 التعليقات:

إرسال تعليق