الأربعاء، 25 يونيو 2014

طريقه عمل البرازق الشاميه


طريقه عمل البرازق الشاميه من الجميله ام سودق








المقادير:




كوب و1/3 دقيق أو نزيد فتفوتة تاني حسب العجينة (بس لازم تكون طرية وتتعامل برقة)
كوب سمن سايح
كوب سكر باودر
رشة ملح وفانيلا
وللوجه كوب تقريبا من السمسم المحمص علشان مش هيتحمص في الفرن
ونص كوب تقريبا فستق مجروش
زلال بيضة مخفوق
التحضير :
في لحظات ولا خفق ولا عجن

*** تنخل المكونات الجافة ويضاف السمن ويقلب بأطراف الأصابع لأن البرازق لا تعجن
وكمان مش تترك العجينة خالص بنشتغل بيها على طول
لأن لو تركناها حيمتص الدقيق السمن وتبقى ناشفة*** تؤخذ كور من العجينة وتبطط قليلا وتدهن بفرشاة بزلال البيض




وتوضع على كمشة صغيرة من الفستق المجروش في صاج الخبز ويضغط على القرص بحيث يكون بسمك أقل من نصف سم



وتخبز بدرجة 180 من 15 – 20 دقيقة بالكثير تنضج وتشقر ونطلعها ونتركها تبرد ونقدمها



وطبعا البرازق للي يعرفها هيا تقرش مش بتذوب ولا طرية
















من فتكات

0 التعليقات:

إرسال تعليق