الثلاثاء، 3 يونيو 2014

تشيكن بارميزان باستا

تشيكن بارميزان باستا
النهاردة جايبالكم طبق بيتقدم فى المطاعم
الحقيقة جوزى بيحبه جدا جدا
و بيتقدم فى المطاعم بسعر غالى بالنسبة لمكوناته
يعنى مثلا هنا فى السعودية بيكون سعره من 50 ريال و اكتر
مع انه سهل جدا و مش مكلف كده خالص فى الحقيقة
و زى ما قلت لكم بما ان جوزى بيحبه اوى فا انا قررت أعملهوله
و قد كان

و على فكرة طعمه مظبوط بالظبط الحمدلله زى المطاعم



و دى النتيجة النهائية عشان أشجعكم



يلا نبدا الطريقة

اولا هنجيب صدور فراخ



و نسيبها تخينة زى ما هيّه
يعنى لا نقطعها من النص ولا ندقها او نرققها بالشاكوش

و نتبلها بالأتى

بابريكا
هيل مطحون
زنجبيل
رشة قرفة
رشة من بهارات الشواء ( اختيارى )
نقطتين خل
ملح و فلفل اسود و فلفل أبيض
بهار فراخ ( يفضل الفاتح اللى مايكونش مخلوط معاه كارى او كركم يعنى لونه مايكونش مصفر )
معلقة صغير زبادى ( لو تحبى )




و نخلطهم كويس و سيبيهم على جنب شوية
( ممكن تعمليها من بالليل و تسيبيها فى التلاجة )



بصوا دايما اما بنيجى ناكلها فى المطاعم بيسألك بيقولك صوص أبيض و لا ريد صوص و وايت صوص ؟؟
فا انا هنا هاعملها بطريقة تقديم الصوصين مع بعض
( للى مايعرفش ازاى بتتقدم بالصوصين مع بعض فا احنا مش بنخلطهم مع بعض هاتشوفوا اقصد ايه فى الصور اللى جاية )

نبتدى نعمل الصلصة الحمراء

الصلصة دى ممكن نستغنى عنها خالص و نعملها بس بالصوص الأبيض زى ما انا قلتلكوا فوق

مكوناتها بسيطة جدا

كوباية عصير طماطم
بصلة مقطعة صغير
اقل من ربع معلقة توم مفروم ( اختيارى )
ملح و فلفل
رشة ريحان و شوية زعتر



هنحط شوية زيت على النار و نحط البصل نشوحه



و لما تدبل نحط عصير الطماطم




و نسيب الطماطم تتسبك على النار و تقل ميتها شوية

لو لقيتي الصلصة فاتحة ضيفى عليها معلقة صلصة (معجون الطماطم يعنى )

هنا كانت اتسبكت و خلصت و ضيفت عليها معلقة صلصة عشان لونها يكون أغمق

و بعدين ضيفت الملح و الفلفل و الزعتر و رشة الريحان




و هنا طفيت النار و كانت الصلصة جاهزة



نروح بقى للفراخ

هنجيب بيضة و نخلطها بشوية زيت زيتون و ملح و فلفل
و طبق تانى فيه دقيق و طبق كمان فيه بقسماط
كأننا بنعمل بانيه عادى



و نحط الصدور فى الدقيق



و بعدين فى البيض



و بعدين فى البقسماط



هنا كنت خلصت الكمية كلها



حاجة مهمة جدا
ماتحمريهاش دلوقتى لاء حطيها فى الفريزر شوية عشان البقسماط مايفوكش لما تحطيه فى الزيت

و بعدين سخنى الزيت و حطى الصدور



هنا كانت واحدة اتحمرت و خلصت



نروح نسلق المكرونة بقى
( خدوا بالكم المكرونة فى الأكلة دى مش بتتغسل بعد السلق و لازم اول ما تخلص و تتسلق تنزل فى الصوص الأبيض على طول من غير شطفها بالماية يعنى لازم يكون وقت عمايل الصوص الأبيض مع سلق المكرونة )

نبتدى نعمل الصوص الأبيض

الصوص الأبيض د ليه طرق كتير
ممكن يتعمل بالكريمة بس
و ممكن يتعمل بالدقيق مع الحليب و الكريمة
و ممكن يتعمل بالكريمة و الحليب و تستبدلى الدقيق بالنشا

انا هنا عملته بالدقيق و الحليب و الكريمة
بنفس طريقة عمل البشاميل

هنجيب الزبدة و نسيحها على النار و نحط معلقة دقيق مليانة



و نقلب الدقيق لحد ما يحمر



و نضيف كوباية حليب

( احنا عايزين الصوص أخف من صوص البشاميل )



و نقلب



لحد ما الصوص يتقل كده
نضيف الكريمة حسب الرغبة ( انا ضيفت نص كوباية كريمة تقريبا )



و نقلب و نضيف شوية جبنة موتزريلا و ملح و فلفل و نقلبهم و كده الصوص جاهز
( اذا حسيتى الصوص تقيل ضيفى كريمة زيادة او حليب و قلبى تانى )



المكرونة كانت اتسلقت و خلصت صفيتها و رجعتها تانى الحلة



نبدأ نضيف الصوص الأبيض



و نقلبهم



نبدأ نجهز الطبق بقى

نحط شوية من المكرونة فى طبق
( همه بيقدموها دايما فى طبق غويط شوية و كبير انا مش عندى الطبق ده فا قدمته فى الطبق العادى ده )



و بعدين نحط معلقة من الصوص الأحمر كده



و بعدين نحط رشة موتزريلا مبشورة رفيع اوى
و كمان رشة من البارميزان المبشور



هنروح للفراخ بعد ما تبرد شوية عشان هانقطعها شرايح كده



و ناخدها بطرف السكينة و ننقلها فوق الجبنة اللى حطيناها على المكرونة





و نرش عليها تانى رشة صغيرة اوى اوى موتزريلا مبشورة رفيع اوى



و نضيف بارميزان حبه حلوين كده مبشور ناعم اوى اوى



و رشة ريحان فوق



صور التقديم



منقول من فتكات

0 التعليقات:

إرسال تعليق