السبت، 7 يونيو 2014

طريقه عمل العيش الشامي بالصور وكل التفاصيل

طريقه عمل العيش الشامي بالصور وكل التفاصيل


انا بعجن حوالى خمسة كيلو دقيق عشان مش كل شوية اعجن والكمية دى بتفضل حوالى 10 ايام
المقادير
1- 5 كيلو دقيق
2- معلقتين ملح
3- قطعة خميرة اد الجنيه المعدن
4- ماية للعجن
بنحط الملح عالدقيق وندوب الخميرة فى شوية مية ونحطهم عالدقيق ونضع الماية شوية بشوية وكل ما نحط شوية نعجن ونفضل نحط ونعجن لحد ما نلاقى الدقيق اختفى نجمد بقى ونلت العجين كويس يعن نعجنه كويس واول ما نلاقى ايدينا بدات تنضف من العجين والعجينة اتلمت يبقى كدة تمااااااااااام
ونسيبه لمدة ساعة يخمر بس لازم نغطيه بقماشة ونحيط عليه كوفرتة مثلا ولا حاجة عشان يدفى
ولو عاوزينه يخمر بسرعة ندفى المية بتاعت العجن ونزود الخميرة شوية
ودى صورته لما خمر

ودى صورة تانية ونحط صوبعنا فيه لو لاقيناه دخل  بسرعة لتحت كدة وساب اثر يبقى خمر تمام
وبعد كدة نعمله كور زى كدة

وبعد كدة نبططه نحط تحطه وفوقه دقيق ونفرده بالنشابة زى كدة

وبعد كدة نحطه على صينية ولما تكمل رص نحط فوقها قماشة ونحط اللى حنبططه فوقيها يعنى هنحط العيش فوق بعض طبقات وبين كل طبقة وطبقة قماشة نضيفة ولما نخلص خالص نسيبه يرفع حوالى نصف ساعة وبعد كدة نحطه فى الفرن
تعالو بقى شوفوه وهو بيتعذب فى النار


ودى لما احمر بصو حلاوته وعلى فكرة طالما اتنفخ كدة فى الفرن يبقى خمره تمام
ودى صورة العيش بعد ما خلصت خالص



من فتكات

0 التعليقات:

إرسال تعليق