الثلاثاء، 27 مايو 2014

الكنافه بالمانجو

الكنافه بالمانجو


المقادير :


كيلو الا ربع كنافه
كوب سكر بودر
كوب سمنه
نص كيلو كريمه لباني
و اربع اكياس كريم شانتي
اتنين كيلو مانجو جامده وكبيره
جيلي مانجو


الطريقه :

1. نكون حطين الكنافه في الفريزر لسهوله تقطيعها صغير
بتقطعها بالفرك الي قطع صغيره و توضع في حله مع كوب السمنه و نحمرها مع التقليب المستمر علشان تبقي لون واحد
ونرش عليها كوب السكر البودر ونقلبها كويس و لما تبرد نحطها في صنيه التقديم مع الضغط عليها



2. نضرب الكريمه اللباني و تكون سقعه اقل من دقيقه علشان متتحولش لزبده


ونضرب الكريم شانتي مع كل كيس من الاربعه فنحان لبن ساقع
نضيف الكريمه اللباني و الكريم شانتي و نقلبهم و نحطهم في التلاجه


3. نجهز الجيلي بالطريقه المعتاده مش هناخد منه غير اننا نرش فوق المانجو
و ده ليه بقي  علشان تحافظ علي المانجو من انها تفسد مهما اعدت في التلاجه
4 نجهز المانجو ونحول نقطعها مربعات


5 نطلع الكريمه من التلاجه و نفردها علي الكنافه
6. نرص المانجو فوق الكريمه و نرش الجيلي عليها و نجملها بالكريز الاحمر الكمبوت

علي فكره الكميه دي طلعت معايا الصنيه عليه و اتنين بوله خشاف



وكل سنه وانتم طيبين

0 التعليقات:

إرسال تعليق