الجمعة، 16 مايو 2014

التشوكليت شيبس والفارماسيل من الجميله ام سودق


طريقه عمل التشوكليت شيبس والفارماسيل بالصور
نذوب مكعب صغير من الشيكولا البني وكمية من الشيكولا البيضا تقريبا 4 مكعبات على حمام مائي

وكمان نضيف قطرات قليلة من الزيت لغرض اللمعة ونحرك لحد ماتذوب وتنعم تماما

ونرفعهم ونضيف قطرة لون لكل قسم من الشيكولا البيضا أنا لونت 3 ألوان (أحمر وأخضر وأصفر) وجزء سبته أبيض
وضفت لقسم شوية شيكولا بني فبقى لونه بيج
وأحط كل منها في كيس صغير وأربطه لسهولة التحكم بيه
وشكلت التشوكليت شيبس على ورق زبدة وتركته لدقائق معدودة



وشيلته عن الفويل ودي ألوانه



وده الأصفر الصورة تلفت

وحفظته في علب


وممكن خلطه في علبة وحدة والإحتفاظ بيه في الثلاجة لوقت الحاجة
زيني بيه الكب كيك أو أي حلويات وكمان ممكن يستعمل في خلطة الكيك أو الكوكيز
*** وأخيرا نشوف فكرة الفارميسال
ولو إنها فكرة بسيطة بس والله أحلى من حلوى الفارميسال اللي بنشتريها جاهزة وأنا مش بحبها / ففكرت بالفكرة دي وبقيت أزين بيها
نفس الحكاية لتذويب الشيكولا السادة بيضا وبني

أو تلوينها بس حنشكلها خطوط طويلة على ورق الزبدة ولما تتجمد نقطعها بالسكين بالطول المرغوب بيه ونحفظها ونستعملها في تزيين الحلويات بدل الفارميسال وبس



0 التعليقات:

إرسال تعليق