كيكة الاناناس سهله وخفيفه
صورة للتشويق

نبدأ بالمكونات
الطبقة الاولى //
سكر محروق وأناناس معلب شرائح
اول حاجه نجيب سكر ابيض عادي ونكرمله عالنار ويفضل في مقلاه تيفال
بالشكل دا

ودا المطلوب

بعد كده نوزع الكراميل في صنينه الخبز وانا بفضلها تكون صنيه المونيوم
عادة بتكون افضل في خبز النوع دا من الكيك لأن التيفال بيسرع من احتراق الكراميل داخل الفرن
وبعد التوزيع توضع شرائح الاناناس فوق الكراميل وينزل بخليط الكيكه فوقها بالشكل دا

مكونات الطبقة الثانية //
سكر
قشر ليمون
4 بيضات
2 كوب دقيق
كوب ونص سكر
نص كوب عصير اناناس
قطع اناناس
نص كوب زيت
باكينج بودر
فانيلا

ودي صورة للمقادير بالكوب بس نسيت اصور السكر معاهم

طريقة الخلط
يتم خلط البيض والسكر وقشر الليمون والفانيلا
ومن ثم يوضع باقي المكونات وقبل وضعها فوق الطبقة الاولى توضع قطع الاناناس

وهنا لما حطيت الخليط فوق الاناناس والكراميل

ودا الشكل النهائي بدون تزيين لأنه مش محتاج







0 التعليقات:
إرسال تعليق