الأحد، 20 أبريل 2014

البيكاتا اللحم بالمشروم او بالشامبنيون

البيكاتا بالمشروم او بالشامبنيون

البيكاتا بالمشروم او بالشامبنيون

وده اكلتى المفضلة
المقادير
لحم فيليه او فراخ فيليه
انا عملتها باللحم ولابد ان يكون فيليه اللحم رقيق مش تخين
ملح
فلفل اسود مجروش
مشروم
بصلة
كسبرة ناشفة مطحونة
ملعقة طعام دقيق
كوب لبن دسم
نص كوب شربة او نص كوب ماء مدوب فيه نص مكعب مرق
اول حاجة حنعملها نتبل اللحمة بملح وفلفل اسود مجروش بسسسسسسسسسس من الناحيتين
مانتبلهاش باى تتبيلة تانية

ونضع طاسة على النار بها القليل من الزيت ولما تسخن ننزل باللحم لكى ياخذ صدمة من الناحيتين




وبعد ذلك نشيل اللحمة بعد لما يتغير لونها من الناحيتين ونضعها فى طبق على جمب ونضع مكانها فى الطاسة بصل مقطع قطع صغيرة مع شوية زيت صغيرين ونقلبه حتى يصفر ويدبل ثم نضع شوية صغيرين كسبرة ناشفة مطحونة ونقلب ثم نضع المشروم انا استخدمت المشروم المعلب صفيته من ميته وغسلته كويس وصفيته وحطيته على البصل ونقلب

ثم نضع ملعقة الدقيق ونقلب

ثم نرجع اللحمة تانى فى الطاسة على الخليط ونصب عليهم اللبن والشربة ونقلب
وندوق ان كانت محتاجة ملح ولا لا

ولما تبدا تغلى نغطيها ونهدى النار ونتركها تستوى وتقدم بالهنا والشفا انا قدمتها مع المكرونة الاسباجتى المسلوقة والطعم مافيش اروع من كده بتبقى تحفة صوص البيكاتا مع المكرونة المسلوقة

بالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق