رول اللحم المفروم بالبيض
اولا المقادير
نص كيلو لحمه مفرومه
5 او 6 بيضات حسب حجم البيضه
بصلتين متوسطتين
عودين بقدونس
ملح فلفل بهارات لحمه كبابه صيني اللي عندك من بهارات يعني
معلقة زيت زيتون

الخطوات .
نسلق البيض ونقشره ونضعه على جهة

نجيب اللحمه ونبشر عليها البصل ونقطع البقدونس رفيع خالص
ونتبلها بالتوابل ونظبط الملح ومعلقة زيت الزيتون
نجيب ورق حراري وندهنه مباشر بنقطة زيت صغننه خالص
ونفرد عليه اللحمه علي شكل مربع زي كده

وبعدين نرص البيض المسلوق في نص اللحمه زي كده

وبعدين نلف الرول بلف الورق الحراري للداخل في اتجاه البيض مع الضغط علي اللحمه بالورقه حتي تأخذ شكل نصف دائره
زي كده وسمك اللحمه بيبقي 2 سنتنيتر تقريبا


وبعدين نقلب الورق الناحيه التانيه ونلف بنفس الطريقه مع الضغط علي اللحمه بالورق الحراري حتي تلتصق اللحمه بالبيض
وتأخذ شكل الرول ونقفلها من الجانبين بالضغط علي اللحمه
ثم نلفها بالورق الحراري ونغلقها من الجانبين
نحضر صينيه علي مقاس الرول ونضع فيها ورق لورا وفلفل اسود وكبابه صيني وربع كوب ماء
تدخلها الفرن من نصف ساعه الي ساعه الا ربع فرن متوسط او لحد ما نشم ريحتها
نخرجها من الفرن وننسيها بس عشر دقايق لحد السوائل ماتستقر في اللحمه ونقطعها بالراحه بسكينه مشرشره حاميه
ونرصها في طبق مفروش بالبقدونس زي كده

اولا المقادير
نص كيلو لحمه مفرومه
5 او 6 بيضات حسب حجم البيضه
بصلتين متوسطتين
عودين بقدونس
ملح فلفل بهارات لحمه كبابه صيني اللي عندك من بهارات يعني
معلقة زيت زيتون

الخطوات .
نسلق البيض ونقشره ونضعه على جهة

نجيب اللحمه ونبشر عليها البصل ونقطع البقدونس رفيع خالص
ونتبلها بالتوابل ونظبط الملح ومعلقة زيت الزيتون
نجيب ورق حراري وندهنه مباشر بنقطة زيت صغننه خالص
ونفرد عليه اللحمه علي شكل مربع زي كده

وبعدين نرص البيض المسلوق في نص اللحمه زي كده

وبعدين نلف الرول بلف الورق الحراري للداخل في اتجاه البيض مع الضغط علي اللحمه بالورقه حتي تأخذ شكل نصف دائره
زي كده وسمك اللحمه بيبقي 2 سنتنيتر تقريبا


وبعدين نقلب الورق الناحيه التانيه ونلف بنفس الطريقه مع الضغط علي اللحمه بالورق الحراري حتي تلتصق اللحمه بالبيض
وتأخذ شكل الرول ونقفلها من الجانبين بالضغط علي اللحمه
ثم نلفها بالورق الحراري ونغلقها من الجانبين
نحضر صينيه علي مقاس الرول ونضع فيها ورق لورا وفلفل اسود وكبابه صيني وربع كوب ماء
تدخلها الفرن من نصف ساعه الي ساعه الا ربع فرن متوسط او لحد ما نشم ريحتها
نخرجها من الفرن وننسيها بس عشر دقايق لحد السوائل ماتستقر في اللحمه ونقطعها بالراحه بسكينه مشرشره حاميه
ونرصها في طبق مفروش بالبقدونس زي كده







0 التعليقات:
إرسال تعليق