الأربعاء، 9 أبريل 2014

بيتزا اللحم المفروم

بيتزا اللحم المفروم


٣ اكواب دقيق
ملعقتين صغيرتين خميرة خبز
4ملاعق لبن بودرة
ملعقة ملح
ملعقة سكر
نص كوب زيت زيتون
ماء دافئ

الطريقة
نخلط الخميرة مع شوية ماء وملعقة سكر و نسيبهم يتفاعلو

و نخلط الدقيق و اللبن بودرة و الملح مع الماء و الماء اللي فيه الخميرة ونعجنهم كويس لغاية لما نحصل على عجينة لينة
نعيد عجنها بزيت الزيتون لغاية لما تتشربو

و نسيبها تخمر في مكان دافئ

مقادير الحشوة
200جرام لحم مفروم
3حبات طماطم كبيرة مبشورة او مضروبة في الخلاط
بصلة متوسطة مقطعة مربعات صغيرة
2ملاعق كبيرةصلصة طماطم
نص فلفلة حمراء و نص فلفلة صفراء متقطعين شرايح رفيعة
جبن مبشور
التوابل
ملح
فلفل
بابريكا
زعتر يابس مطحون
ملعقةكبيرة سكر
الطريقة
في مقلاة نحط  شوية زيت  ثم نضع عليها 2 بصلة مفرومة ونقلب حتي تصفر و نتبلها بالملح و الفلفل وبهارات لحم

بنخلط الطماطم و الصلصة و ملعقة صغيرة فلفل و ملعقة صغيرة بابريكا وملعقة كبيرة من السكر وشوية من الملح والزعتر و نحطهم على نار هادية

لحد لما تستوي الصلصة
بنفرد العجينة و نحطها في الصينية و نحط فوقها طبقة  الصلصة و اللحمة و بعد كدة بنزينها بشرائح الفلفل

ثم نضع الجبن الموتزريلا وندخلها الفرن لمدة 30 دقيقة

0 التعليقات:

إرسال تعليق