سناك حلوة بالسكر والقرفة
المكونات :(3 كوب دقيق +1/4 كوب زبدة +1 م ص بيكنج بودر +1/2 كوب سكر +1/4 كوب لبن +1 بيضة
1/2 م ص قرفة +1/4 م ص ملح + 1 م ص فانيليا)
الطريقة:
1- ندوب السكر مع اللبن ثم نضيف البيضة ونقلب مع الفانيليا
2-نضع الزبدة مع 2 كوب دقيق فقط و الملح والقرفة والبيكنج بودر ونخلط جيدا حتي يصبح مثل الفتات
3- يضاف خليط السكر واللبن علي الدقيق
4- يضاف باقي الدقيق ونجمع العجينة جيدا
5-تترك ترتاح وتغطي 10 دقائق
6-تفردالعجينة رفيعة 1/8 سم وتقطع خطوط بالطول ثم مكعبات
7- يسخن الزيت علي حرارة متوسطة وتقلي حتي تصبح ذهبية اللون وتصفي علي ورق مطبخ
وهنا الخطوات بالترتيب:



وده شكل تاني نقطعها ةدوائر ثم نبرمها اصابع رفيعة طويلة ثم تقطع اصابع صغيرة

وده شكلها مع رشة سكر بودرة وقرفة


ملحوووووووووظة ممكن نحتفظ بيها في الفريزر
بشرط نقليها نصف قلية وتبرد ونخزنها

وده شكلها بعد التحمير وممكن مع رشة سكر ناعم وقرفة

ان شاء الله تعجبكم وتجربوها بالف هنا ..
المكونات :(3 كوب دقيق +1/4 كوب زبدة +1 م ص بيكنج بودر +1/2 كوب سكر +1/4 كوب لبن +1 بيضة
1/2 م ص قرفة +1/4 م ص ملح + 1 م ص فانيليا)
الطريقة:
1- ندوب السكر مع اللبن ثم نضيف البيضة ونقلب مع الفانيليا
2-نضع الزبدة مع 2 كوب دقيق فقط و الملح والقرفة والبيكنج بودر ونخلط جيدا حتي يصبح مثل الفتات
3- يضاف خليط السكر واللبن علي الدقيق
4- يضاف باقي الدقيق ونجمع العجينة جيدا
5-تترك ترتاح وتغطي 10 دقائق
6-تفردالعجينة رفيعة 1/8 سم وتقطع خطوط بالطول ثم مكعبات
7- يسخن الزيت علي حرارة متوسطة وتقلي حتي تصبح ذهبية اللون وتصفي علي ورق مطبخ
وهنا الخطوات بالترتيب:



وده شكل تاني نقطعها ةدوائر ثم نبرمها اصابع رفيعة طويلة ثم تقطع اصابع صغيرة

وده شكلها مع رشة سكر بودرة وقرفة


ملحوووووووووظة ممكن نحتفظ بيها في الفريزر
بشرط نقليها نصف قلية وتبرد ونخزنها

وده شكلها بعد التحمير وممكن مع رشة سكر ناعم وقرفة

ان شاء الله تعجبكم وتجربوها بالف هنا ..






0 التعليقات:
إرسال تعليق