الأربعاء، 9 أبريل 2014

((كبدة بصوص الفلفل الرومي ))

((كبدة بصوص الفلفل الرومي ))
المقادير :
½ كيلو كبدة بلدي
بصلة مفرومة
2 ثمرة طماطم
2 فص ثوم مهروس
3 ملعقة كبيرة زيت
ملح وفلفل وبهارات
بصلة مقطعة شرائح
2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
2 ثمرة فلفل رومي مقطعة شرائح

طريقة التحضير
1- اغسلي الكبدة كويس بالميه، وتبليها بالبصل المفروم والملح والفلفل والبهارات.
2- حطي الزيت في طاسة، وشوحي فيها شرائح البصل والثوم لحد ما لونهم يبقى دهبي، وبعد كده حطي الكبدة وشوحيها معاهم على النار.
3- بعد ما تحسي إن الكبدة استوت، ضيفي عليها الطماطم والفلفل الأخضر، وتبليهم بالملح والفلفل على حسب ذوقك.
4- قبل ما ترفعي الكبدة من على النار ضيفي الكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض، وبعد كده اغرفي الكبدة في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا
صورة: ‏ودي بردوا تتعمل علي العشاء 
((كبدة بصوص الفلفل الرومي ))

المقادير :
½ كيلو كبدة بلدي
بصلة مفرومة
2 ثمرة طماطم
2 فص ثوم مهروس
3 ملعقة كبيرة زيت
ملح وفلفل وبهارات
بصلة مقطعة شرائح
2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
2 ثمرة فلفل رومي مقطعة شرائح

طريقة التحضير
1- اغسلي الكبدة كويس بالميه، وتبليها بالبصل المفروم والملح والفلفل والبهارات.
2- حطي الزيت في طاسة، وشوحي فيها شرائح البصل والثوم لحد ما لونهم يبقى دهبي، وبعد كده حطي الكبدة وشوحيها معاهم على النار.
3- بعد ما تحسي إن الكبدة استوت، ضيفي عليها الطماطم والفلفل الأخضر، وتبليهم بالملح والفلفل على حسب ذوقك.
4- قبل ما ترفعي الكبدة من على النار ضيفي الكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض، وبعد كده اغرفي الكبدة في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا‏

0 التعليقات:

إرسال تعليق