كيكه الدوامه او zebra cake
4 بيضات
كوب ونص سكر بودرة
3/4 كوب زيت درة
3/4 كوب لبن
فانيليا
2 كوب ونص دقيق
2 معلقة كاكاو
كيس بكنج بودر
الطريقة
بضرب البيض كويس وانزل عليه السكر واضربهم كويس قوى لحد ما ينفشوا ويضاعف حجمهم
وبعدين اضيف الزيت واضربهم تمام واضيف اللبن واضربهم برضه وطبعا الفانيليا مع البيض فى الاول وبعدين اشيل معلقتين من الدقيق على جنب لوحدهم واضيف البيكنج بودر للدقيق واخلطهم كويس واضفهم على الخليط بس ياريت يا بنات ننخل الدقيق الاول عشان التكتلات وكمان الكاكاو وده بيسهل قوى علينا
وبعدين اقسم الخليط نصين واضيف على واحد منهم معلقتين الدقيق والتانى معلقتين الكاكاو عشان يكونوا نفس القوام
واجيب الصنية بتاعتى واضيق بالكبشة من الخليط الابيض فى منتصف الصنية وبعدين كبشة من الخليط البنى فوقيه وبعدين من الخليط الابيض وبعدين من البنى وهكذا لحد ما اخلصهم كلهم ودايما احط فى النص والخليط هيفرش لوحده وده شكله لما خلصت الكمية
وبعدين ندخلها فى فرن عالى لمده 10 دقايق وبعدين نوطيه لحد ما تستوى وتختبريها بطرف عصاية الشيش او السكينة
بس لمدة نص ساعة اوعى تفتحى عليها
واسيبكم مع الصور
0 التعليقات:
إرسال تعليق