الشريك الطري الهش ...جربيه مش هاتشتري تاني..
المقادير
3كوب دقيق
معلقه صغيره ملح
نص كوبايه سكر
نص كوبايه زيت
معلقه كبيره خميره فوريه
لبن للعجن ( تقريبا كوبايه بس ابدأي بكوبايه الا ربع ولو اتحتاجتي زودي شويه شويه لحد ما تلم معاكي )
2 بيضه ( واحده بنحطها في العجين والتانيه بندهن بيها الوش بتاعنا)
الطريقه
الخميره مع معلقه سكر وربع كوبايه مايه دافيه ونسيبهم يخمروا بالشكل ده
نضيفها لباقي ونعجنها كويس لحد ما تتكون عجينه ناعمه ومتماسكه وعلي الاقل عشر دقايق عشان تتطلع هشه معاكي
نسيبها تخمر وتتضاعف في الحجم بالشكل ده
نبتدي نشكل العجينه بس الاول عشان يكون سهل الشغل معايا نكورها بالشكل ده ونغطيها وانتي بتشتغلي عشان مش تنشف منك
نيجي لاول شكل
نفرد العجينه
نلمها علي نفسها زي الحلزون
وده شكلها
الشكل التاني
نفرد 2 بالطول كده
ونلفها كده
نمسك الاطراف مع بعضها كده
الشكل التالت الضفيره
نفس الشكل اللي فات بس بتلت كور نفردهم كده
ونعملها ضفيره بالشكل العادي
وطبعا ممكن تغرزي فيها البيض الملون لو تحبي
ونوصل الاطراف
واخر شكل
نبتدي نرصها ونسيبها تخمر خالص وتتضاعف معاكي واوعي تستعجلي عشان كل ما تخمر كل ما تتطلع خفيفه وهشه اكتر
هنا قبل التخمير
وهنا بعد التخمير
وعلي فكره لو حاولتي تشلي واحد بأيديكي هتلاقيها خفيييفه خالص تعرفي كده هيكون هش معاكي ان شاء الله
وده كمان
وهنا شايفين زادت ازاي
نضرب بيضه كويس مع شويه حليب وندهن وشها ونرش سمسم او حبه البركه زي ما تحبي
انا كمان رشيت حاجه خفيفه سكر
ندخلها الفرن علي حراره 180 درجه لحد ما تحمر
شايفين من الجنب مكان ما كانوا ماسكين مع بعض
وكمان
وهنا من جوه هشه ازاي
وبالهنا والشفا
المقادير
3كوب دقيق
معلقه صغيره ملح
نص كوبايه سكر
نص كوبايه زيت
معلقه كبيره خميره فوريه
لبن للعجن ( تقريبا كوبايه بس ابدأي بكوبايه الا ربع ولو اتحتاجتي زودي شويه شويه لحد ما تلم معاكي )
2 بيضه ( واحده بنحطها في العجين والتانيه بندهن بيها الوش بتاعنا)
الطريقه
الخميره مع معلقه سكر وربع كوبايه مايه دافيه ونسيبهم يخمروا بالشكل ده
نضيفها لباقي ونعجنها كويس لحد ما تتكون عجينه ناعمه ومتماسكه وعلي الاقل عشر دقايق عشان تتطلع هشه معاكي
نسيبها تخمر وتتضاعف في الحجم بالشكل ده
نبتدي نشكل العجينه بس الاول عشان يكون سهل الشغل معايا نكورها بالشكل ده ونغطيها وانتي بتشتغلي عشان مش تنشف منك
نيجي لاول شكل
نفرد العجينه
نلمها علي نفسها زي الحلزون
وده شكلها
الشكل التاني
نفرد 2 بالطول كده
ونلفها كده
نمسك الاطراف مع بعضها كده
الشكل التالت الضفيره
نفس الشكل اللي فات بس بتلت كور نفردهم كده
ونعملها ضفيره بالشكل العادي
وطبعا ممكن تغرزي فيها البيض الملون لو تحبي
ونوصل الاطراف
واخر شكل
نبتدي نرصها ونسيبها تخمر خالص وتتضاعف معاكي واوعي تستعجلي عشان كل ما تخمر كل ما تتطلع خفيفه وهشه اكتر
هنا قبل التخمير
وهنا بعد التخمير
وعلي فكره لو حاولتي تشلي واحد بأيديكي هتلاقيها خفيييفه خالص تعرفي كده هيكون هش معاكي ان شاء الله
وده كمان
وهنا شايفين زادت ازاي
نضرب بيضه كويس مع شويه حليب وندهن وشها ونرش سمسم او حبه البركه زي ما تحبي
انا كمان رشيت حاجه خفيفه سكر
ندخلها الفرن علي حراره 180 درجه لحد ما تحمر
شايفين من الجنب مكان ما كانوا ماسكين مع بعض
وكمان
وهنا من جوه هشه ازاي
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق