ديــــــك رومـــــي روســـت والرز بالمكسرات...اكنك شرياه من بره
اولا هو كان حوالى 8 كيلو واخد حوالى 4 ساعات تسوية
النظافة
فتحت عليه المية وغطسته 10 دقايق وصفيته
وجبت كمية كبيرة من الملح الخشن وبدأت ادعكه من جوة كويس
وشديت كل حاجة ونضفته كويس
ودعكت من برة كويس ولا كأنى بعمله مساج فى spa
ورشيت حولين الرقبة ونزعت الغشاء اللى بين الجلد والصدر
وسيبته بالملح وصدره لتحت لمدة ساعة
بعدها هتلاقى الملح خللاه ابيض وبيلع وجلده مشدود ولا الشمع
وغسلته كويس وغطسته فى المية وغيرتها عليه كذا مرة
وبعدين صفيته كويس
ممكن تعملى تتبيله وتشيليه فى التلاجة "بس انا معملتش"
التتبيلة بتكون ملح وسكر وليمون وفلفل اسود وبتغسليه قبل التسوية من التتبيل
وممكن كمان تعملى طريقة خالتى الله يرحمها اسمها التشميع
بتربطه من رجليه وتعلقة فى مكان جيد التهوية وتحت طبق للصبح يصفى كل حاجة
انا اكتفيت بانى صفيته وشيلته فى كيس وعلى التلاجه عدل
تانى يوم طلعته وغسلته وصفيته وبعدين نشيفته من جوة وبرة بورق المطبخ
جهزت سرير من الخضروات والمطيبات اللى هتبقى تحته فى صنية فويل كبيرة محطوطة على صنية معدن عشان الامان عند الحركة
وهى كالاتى : بصل وتوم بالقشر - جزر وكرفس - ليمون جنزبيل فريش - عيدان قرفة خشب - قرنفل - حبهان - روز مارى
بهار وفلفل اسود وملح
دعكتهم مع بعض شوية وحطيت 2 كوب مية
وثبتت فى وسطه حامل ستانليس مخصوص عشان يشيل الديك
تغطية الديك
وجبت زبدة طرية حطيت عليها ملح وفلفل اسود وكبابه صيني وروز مارى وقرفة مطحونة
دعكت من الداخل اولا وبعدين من ناحية الصدر وحطيته على الحامل صدره لتحت
بعدين جبت تفاحتين ورشقتهم بمسامير القرنفل ودخلتهم فى قلب الديك
وقفلت الرجلين مع الديل بالدوبار
وبعدين غطيت باقى الديك بالزبدة وسيبت شوية لبعدين
حطيته على صدره لتحت فوق الحامل وغطيت باقى جسمه بالزبدة وسيبت شوية من الزبدة هستعملهم بعدين
دخلته فرن ساخن حوالى 180 (450) لمدة 45 دقيق من غير ما افتح عليه فى اخر رف من تحت فوق صاج الفرن على طول
ومش بغطيه بفويل طول الوقت
بعد كدة فتحت عليه وقلبته صدره لفوق ودهنت الصدر بباقى الزبدة اللى شيلتها على جنب
وخفضت درجة حرارة الفرن لـ 350 (170) درجة يكمل فيها لحد ما يستوى
ودخلته تانى لمدة 20 دقيقة وطلعته اشربه من سوايله "يعنى اصب عليه من السائل اللى فى الصنية تحت"
فضلت اكرر الموضوع ده كل 20 دقيقة لحد ما استوى
طب عرفت منين انه استوى
دخلت شيش خشب "خلة طويلة" من ناحية الصدر ومن عند الفخد
لو طلعت من غير سوايل معاها تبقى استوت خلاص
طلعته بردة نص ساعة يهدى عقبال ما اعمله الصوص بتاعه
اولا هو كان حوالى 8 كيلو واخد حوالى 4 ساعات تسوية
النظافة
فتحت عليه المية وغطسته 10 دقايق وصفيته
وجبت كمية كبيرة من الملح الخشن وبدأت ادعكه من جوة كويس
وشديت كل حاجة ونضفته كويس
ودعكت من برة كويس ولا كأنى بعمله مساج فى spa
ورشيت حولين الرقبة ونزعت الغشاء اللى بين الجلد والصدر
وسيبته بالملح وصدره لتحت لمدة ساعة
بعدها هتلاقى الملح خللاه ابيض وبيلع وجلده مشدود ولا الشمع
وغسلته كويس وغطسته فى المية وغيرتها عليه كذا مرة
وبعدين صفيته كويس
ممكن تعملى تتبيله وتشيليه فى التلاجة "بس انا معملتش"
التتبيلة بتكون ملح وسكر وليمون وفلفل اسود وبتغسليه قبل التسوية من التتبيل
وممكن كمان تعملى طريقة خالتى الله يرحمها اسمها التشميع
بتربطه من رجليه وتعلقة فى مكان جيد التهوية وتحت طبق للصبح يصفى كل حاجة
انا اكتفيت بانى صفيته وشيلته فى كيس وعلى التلاجه عدل
تانى يوم طلعته وغسلته وصفيته وبعدين نشيفته من جوة وبرة بورق المطبخ
جهزت سرير من الخضروات والمطيبات اللى هتبقى تحته فى صنية فويل كبيرة محطوطة على صنية معدن عشان الامان عند الحركة
وهى كالاتى : بصل وتوم بالقشر - جزر وكرفس - ليمون جنزبيل فريش - عيدان قرفة خشب - قرنفل - حبهان - روز مارى
بهار وفلفل اسود وملح
دعكتهم مع بعض شوية وحطيت 2 كوب مية
وثبتت فى وسطه حامل ستانليس مخصوص عشان يشيل الديك
تغطية الديك
وجبت زبدة طرية حطيت عليها ملح وفلفل اسود وكبابه صيني وروز مارى وقرفة مطحونة
دعكت من الداخل اولا وبعدين من ناحية الصدر وحطيته على الحامل صدره لتحت
بعدين جبت تفاحتين ورشقتهم بمسامير القرنفل ودخلتهم فى قلب الديك
وقفلت الرجلين مع الديل بالدوبار
وبعدين غطيت باقى الديك بالزبدة وسيبت شوية لبعدين
حطيته على صدره لتحت فوق الحامل وغطيت باقى جسمه بالزبدة وسيبت شوية من الزبدة هستعملهم بعدين
دخلته فرن ساخن حوالى 180 (450) لمدة 45 دقيق من غير ما افتح عليه فى اخر رف من تحت فوق صاج الفرن على طول
ومش بغطيه بفويل طول الوقت
بعد كدة فتحت عليه وقلبته صدره لفوق ودهنت الصدر بباقى الزبدة اللى شيلتها على جنب
وخفضت درجة حرارة الفرن لـ 350 (170) درجة يكمل فيها لحد ما يستوى
ودخلته تانى لمدة 20 دقيقة وطلعته اشربه من سوايله "يعنى اصب عليه من السائل اللى فى الصنية تحت"
فضلت اكرر الموضوع ده كل 20 دقيقة لحد ما استوى
طب عرفت منين انه استوى
دخلت شيش خشب "خلة طويلة" من ناحية الصدر ومن عند الفخد
لو طلعت من غير سوايل معاها تبقى استوت خلاص
طلعته بردة نص ساعة يهدى عقبال ما اعمله الصوص بتاعه
وطبعا ما ينفعش نقول ديك رومى من غير ما نقول
رز بالمكسرات
عايرت الرز وغسلته وصفيته
وجبت حلة سيحت فيها نص كوب سكر لحد ما بئة كراميل غامق
وضيفت له كمية مية مناسبة لكمية الرز ومعاه عود قرفة خشب
وسيبته لما غلى وخليته على جنب لحد ما احتاجه
فى نفس الوقت كنت حطيت كمية سمنة بلدى تكفى انى احمر فيها المكسرات والرز
ولما قدحت بدأت بتحمير
الصنوبر وشيلته
ثم الزبيب وشيلته
ثم اللوز وشيلته
ثم الكاجو وشيلته
كنت المفروض اقطع الكبدة والقلب والقنصة بتاعة الديك واحمرها دلوقتى قبل الرز لكن للاسف نسيت خالص دلوقتى نزلت الرز وحمرته لحد ما صار لونه دهبى خفيف
ضيفته المية بالكراميل والملح وغطيت عليه لحد ما قرب يتشرب
كان عندى عصاج فحطيته مع الرز وكمان حطيت الزبيب ونص كمية الصنوبر وقلبت
وغطيت عليه على نار هادية لحد ما استوى
غرفت شوية تحت الديك فى طبق كبير ورشيت عليهم من المكسرات المحمرة
وعملت طبق لوحده
كان فعلا رائع
رز بالمكسرات
عايرت الرز وغسلته وصفيته
وجبت حلة سيحت فيها نص كوب سكر لحد ما بئة كراميل غامق
وضيفت له كمية مية مناسبة لكمية الرز ومعاه عود قرفة خشب
وسيبته لما غلى وخليته على جنب لحد ما احتاجه
فى نفس الوقت كنت حطيت كمية سمنة بلدى تكفى انى احمر فيها المكسرات والرز
ولما قدحت بدأت بتحمير
الصنوبر وشيلته
ثم الزبيب وشيلته
ثم اللوز وشيلته
ثم الكاجو وشيلته
كنت المفروض اقطع الكبدة والقلب والقنصة بتاعة الديك واحمرها دلوقتى قبل الرز لكن للاسف نسيت خالص دلوقتى نزلت الرز وحمرته لحد ما صار لونه دهبى خفيف
ضيفته المية بالكراميل والملح وغطيت عليه لحد ما قرب يتشرب
كان عندى عصاج فحطيته مع الرز وكمان حطيت الزبيب ونص كمية الصنوبر وقلبت
وغطيت عليه على نار هادية لحد ما استوى
غرفت شوية تحت الديك فى طبق كبير ورشيت عليهم من المكسرات المحمرة
وعملت طبق لوحده
كان فعلا رائع
0 التعليقات:
إرسال تعليق