الكنافه بالمانجو
المقادير :
كيلو الا ربع كنافه
كوب سكر بودر
كوب سمنه
نص كيلو كريمه لباني
و اربع اكياس كريم شانتي
اتنين كيلو مانجو جامده وكبيره
جيلي مانجو
الطريقه :
1. نكون حطين الكنافه في الفريزر لسهوله تقطيعها صغير
بتقطعها بالفرك الي قطع صغيره و توضع في حله مع كوب السمنه و نحمرها مع التقليب المستمر علشان تبقي لون واحد
ونرش عليها كوب السكر البودر ونقلبها كويس و لما تبرد نحطها في صنيه التقديم مع الضغط عليها
2. نضرب الكريمه اللباني و تكون سقعه اقل من دقيقه علشان متتحولش لزبده
ونضرب الكريم شانتي مع كل كيس من الاربعه فنحان لبن ساقع
نضيف الكريمه اللباني و الكريم شانتي و نقلبهم و نحطهم في التلاجه
3. نجهز الجيلي بالطريقه المعتاده مش هناخد منه غير اننا نرش فوق المانجو
و ده ليه بقي علشان تحافظ علي المانجو من انها تفسد مهما اعدت في التلاجه
4 نجهز المانجو ونحول نقطعها مربعات
5 نطلع الكريمه من التلاجه و نفردها علي الكنافه
6. نرص المانجو فوق الكريمه و نرش الجيلي عليها و نجملها بالكريز الاحمر الكمبوت
علي فكره الكميه دي طلعت معايا الصنيه عليه و اتنين بوله خشاف
وكل سنه وانتم طيبين
المقادير :
كيلو الا ربع كنافه
كوب سكر بودر
كوب سمنه
نص كيلو كريمه لباني
و اربع اكياس كريم شانتي
اتنين كيلو مانجو جامده وكبيره
جيلي مانجو
الطريقه :
1. نكون حطين الكنافه في الفريزر لسهوله تقطيعها صغير
بتقطعها بالفرك الي قطع صغيره و توضع في حله مع كوب السمنه و نحمرها مع التقليب المستمر علشان تبقي لون واحد
ونرش عليها كوب السكر البودر ونقلبها كويس و لما تبرد نحطها في صنيه التقديم مع الضغط عليها
2. نضرب الكريمه اللباني و تكون سقعه اقل من دقيقه علشان متتحولش لزبده
ونضرب الكريم شانتي مع كل كيس من الاربعه فنحان لبن ساقع
نضيف الكريمه اللباني و الكريم شانتي و نقلبهم و نحطهم في التلاجه
3. نجهز الجيلي بالطريقه المعتاده مش هناخد منه غير اننا نرش فوق المانجو
و ده ليه بقي علشان تحافظ علي المانجو من انها تفسد مهما اعدت في التلاجه
4 نجهز المانجو ونحول نقطعها مربعات
5 نطلع الكريمه من التلاجه و نفردها علي الكنافه
6. نرص المانجو فوق الكريمه و نرش الجيلي عليها و نجملها بالكريز الاحمر الكمبوت
علي فكره الكميه دي طلعت معايا الصنيه عليه و اتنين بوله خشاف
وكل سنه وانتم طيبين
0 التعليقات:
إرسال تعليق