الأربعاء، 7 مايو 2014

شوربه السى فود البورسعيدى الاصلى

شوربه السى فود البورسعيدى الاصلى وعملتهالكم من مطبخى و شوفى جمالها بقى
وجربيها بجد وقولى لى رايك بصدق
نص كيلو محار
ونصف كيلو جمبرى مقشر


ونصف كيلو سبيط كويس جداااااااااااااااااااا




وزيت ذره

وبصلتين كبار

ونصف راس ثوم


وملح وفلفل وكارى

الطريقه بننقع المحار من بالليل فى ماء وملح حتى يكون نقى من اى رواسب تمام ؟؟؟؟
نجيب حله كبيره
ونحط شويه زيت ذره ونشوح فيه المحار حتى يفتح كله ونضع عليه البصل والملح والفلفل والكارى 3 ملاعق كبار ونقلبهم حتى يمتزجوا مع بعض تماما اوك كدا ؟؟؟؟
بعدها نجيب 8 كوبيات ميه كبيره مغليه ونصبها على الخليط بسرعه ونقلب ونضع نصف راس الثوم
ونغطيها حتى تغلى غلوه ونسيبها ربع ساعه تنضع بعدها
نقطه السبيط شرائح رفيعه
ونضعها فى الحله ونسيبها خمس دقايق تغلى
أما الجمبرى فنضعه دقيقتين بسرعه أول ما ياخد غلوه او اتنين مع الشوربه ارفع الشوربه وبكدا اكون خلصت
وده شكل الطبق من مطبخى بعد ما عملته وخلصته وصبيته فى طبق كبير للتقديم







احب اقول ان فيه ناس بتحب تغلى المحار نصف ساعه الاول وبعدين تنشله من الشوربه وتسيبه حتى يهدأ وتفصصه واحده واحده وتحطه بعدها تانى فى الشوربه وتضيف الجمبرى والسبيط وتزينه بالبقدونس بس انا بقولكم النظام البورسعيدى بقى

0 التعليقات:

إرسال تعليق