السبت، 10 مايو 2014

كلافوتي بالكرز

عاملة لكم حلو فرنسي مشهور جداclafoutis aux cerises
كلافوتي بالكرز رغم انه فيه شبه من الكيك الا انه مابنعتبروش كيك لانه اطرى من الكيك وبيفضل رطب شوية

وهو سهل جدا جدا بيتاكل دافئ و بارد

المقادير

نص كيلو كرز
كأس سكر
كاس حليب
كاس كريمة
كاس نشا
2 بيض
2صفار بيض
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
سكر فانيليا




الطريقة

نغسل الكرز و نمسحه و نشقه بالسكين ونشيل النوى بتاعة

ندهن قالب الحلوى بالزبدة و نحط الكرز ونرشه بملعقتين كبيرتين سكر





نخلط البيض و السكر و نضيف عليهم النشا والبيكينج باودر و نخلطهم ونضيف الفانيليا و الحليب و الكريمة (ممكن لو ما عندكش كريمة تعوضيها بكاس حليب عليه 3ملاعق كبيرة زبدة وممكن تعوضي النشا بالدقيق)

نخلط كويس ونصبه فوق الكرز و ندخله الفرن



لغاية لما يتماسك كويس و نحمره تحت الشواية



وممكن تقدميه دافئ مع ايس كريم او لوحده

0 التعليقات:

إرسال تعليق