طريقتى البسيطه فى الفراخ المشويه على الفحم
ازيكم يا حبايب قلبى زى ما وعدتكم هنزل طريقتى البسيطه فى شوى الفراخ على الفحم
الطريقه باذن الله سهله للمبتدئات
اول شئ بجيب الفرخه بتاعتى
طريقه تنظيفى ليها عشان ريحه الزفارة بتاعتها
اجيب طبق فيه دقيق وملح واجيب فرختى
وارش الملح والدقيق على الفرخه وادعك بيها على الفراخ عشان فى حاجات لونها اصفر على الفرخه الدقيق والملح بيشلها
خلا ص شلت الزفاره من على الفرخه اغسلها كويس تحت المياه وانقعها اما باللميون او مياه غسيل الارز
واقطعها
اجئ بقى لخلطه بتاعى بصل مقطع وعليه فلفل اسود وكمون وبهارات فراخ وفصين توم وزعتر وفلفل اخضر واضرب كله في الكبه ودي التتبيله بتاعتنا ..واتبل بيها الفراخ واسيبها طول الليل في التتبيله في التلاجه
تاني يوم اطلع الفراخ واشغل الشوايه واحطه الفراخ في صينيه مع التتبيله وشويه زيت صغيرين وكل ما تحمر اقلب للناحيه التانيهمنها بتاخد من التتبيله ومنها بتتشوي وكل ما تلاقيها احمرت قلبي الناحيه التانيه لحد ما تستوي
تعرفي انها استوت بانك تجيبي شوكه وتغرسيها فيها لو طلع مايه يبقي لسه شويه
تاني يوم اطلع الفراخ واشغل الشوايه واحطه الفراخ في صينيه مع التتبيله وشويه زيت صغيرين وكل ما تحمر اقلب للناحيه التانيهمنها بتاخد من التتبيله ومنها بتتشوي وكل ما تلاقيها احمرت قلبي الناحيه التانيه لحد ما تستوي
تعرفي انها استوت بانك تجيبي شوكه وتغرسيها فيها لو طلع مايه يبقي لسه شويه
ممكن برضه تحطي معلقتين صويا صوص هاتدي طعم رااائع وبالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق