السبت، 22 مارس 2014

عكاوي بالاورمه

عكاوي بالاورمه




المقادير:
عكوة حلوة كدة ...طماطم بورية
بصل كتير اولى من نصف كيلو ل كيلو الا ربع صغير نونو محرجة
وبصلاية كبيرة مقطعة ناعم
فلفل رومى او حار حسب الرغبة
بطاطس بلى نونو يعنى
بهارات
روزمارى ,,,,كمون ,,فلفل اسود ...جنزبيل ...قرفة ...زعتر

هنشوح العكاوى فى زيت ذرة او سمن حسب الرغبة ..بالبهارات الى ان تاخذ اللون الذهبى ..وفى طاسة اخرى هنحمر البصل الاورما الى ان ياخذ لون دهبى هو الاخر .
بعد ما تتحمر العكاوى خفيف نضيف البصل الناعم اليها ويقلب حتى يصبح دهبى ...وبعد ان يتحمر البصل الاورما ..نقوم باضافتة الى العكاوى والبصل الناعم التى سبق وشوحوا واخذوم اللون الدهبى ..ثم نقوم باضافة الفلفل الاخضر والطماطم البورية ...وقليل ماء وتترك الى ان تقرب على النضج نقوم باضافة البطاطس وتترك حتى يتم النضج,,,
طعمها شهى جداا ...ومميز ,
وتقدم مع الارز الابيض

0 التعليقات:

إرسال تعليق