السبت، 22 مارس 2014

الممبار .....

 الممبار .....



ينقع فى خل وملح لمدة ربع ساعة ....

ثم يكحت بظهر السكين جيد جدااا...
ثم ينقع مرة اخرى فى ملح وخل ثم يشظف
ويبدر بدقيق ويشطف بالماء ....
ثم نحضر هذة المكونات ....
طماطم وتقطع مكعبات ...وبصل ...وفلف رومى او حار ...
بصل اخضر حسب الرغبة ...خضرة شبت,بقدونس ,ك***ةملح ,فلفل,كمون,ك***ة جافة,زيت نباتى
ثم يضاف على الارز المغسول جيد جداااا...
ودى نصف كيلو ممبار علية .....3كوب ونصف ارز ....ولحم مفروم معصج....ويمكن الاستغناء عنة...وتقطع المكونات كلها قطع صغيرة ...ز
وطبعا اللمبار ميكونش مكدس بالارز اووى حتى يبان طعمة ...وكمان ماينفجرش من كثرة الارز فية ......
ثم يحشى الممبار ارز.....
وشوفى التكة دى .....
طبعا كلنا لما بنغسل المببار بنقلبة علشان ينظف جيداا...
لما تخلصى تنظيفة ماترجعيهوش تانى لا خلية مقلوبة كما هو ....
يعنى خلى الدهون لجوة علشان تدخل فى الارز وهو بيستوى ....
وبعد حشو الممبار بيكون شكله دة .....
ثم نضع حله بها ماء ,,,,حتى الغليان ....
ثم نشكشك الممبار بشوكة حتى لاينفجر ....
ثم يوضع فى الماء المغلى ...ويترك حتى النضج مع اضافة ....حبهان ,لورا ,مفلفل اسود
وعند النضج نضيف ملح .....
ثم يصفى فى مصفاه ....
ثم يحمر فى زيت غزير ...حتى يأخذاللون الذهبي الجميل هكذا ....
ويقدم مع الشربة الناتجة عن سلقة ...
وبالهنا والشفا ...

0 التعليقات:

إرسال تعليق