قرص بالعجوه مقرمشه
المقادير
7 كوب دقيق يعني كيلو دقيق موزون على الميزان
كوب سمن - 3/4 كوب زيت -
نص معلقة صغيرة ملح - معلقة كبيرة سكر
معلقتين كبااار سمسم - كوب مية - معلقتين كبار قشطة
معلقة صغيرة شمر مطحون - معلقة صغيرة يانسون مطحون
معلقة كبيرة ونصف خميرة ندوبها في 3 ملاعق كبيرة مية
ومعلقة صغيرة سكر
الحشوة
كوبين تمر عجوة معجونة مع 3 ملاعق كبيرة زبدة طرية
ومعلقة صغيرة قرفة ومعلقتين كبااار سمسم
او ربع كيلو ملبن معجون مع معلقة كبيرة سمنة
او نحط الملبن عادي بدون سمنة برده راائع
وندوب الخميرة التلات ملاعق مية والسكر ونحطها في الفرن
مطفي تتفاعل على بال ما نقدح السمنة
في حلة كبيرة نحط الدقيق وعليه السمسم في النص في حفرة زي كده
ونحط السمنة مع الزيت في حلة على نار عالية ونسيبها تقدح لمدة 10 دقايق او 13 دقيقة
ونعرف ان السمنة قدحت اننا لما نحط فيها كام حبة سمسم
تتلون في ثانيتها وتتحمر وتطلع لفوووق وتطرقع
دلوقتي ناخد السمنة ونصبها عالدقيق والسمسم على دفعتين
لانها بتكون سخنة اووووووووووي
وطبعا من سخونتها بتسوي الدقيق وتحمصه وتخلي السمسم كمااان يبقى لونه دهبي
ونبتدي نقلب الدقيق من تحت لفووووق وندور على اي دقيق في الجوانب لسة ابيض
ونقلبه لاااازم عشان يبقى لونه بيج زي بقية الدقيق ويتشرب السمنة
ودلوقتي نحط الملح والسكر ونقلب بس عشان يختلطوا
وبعد مانتأكد ان كل الدقيق تشرب السمنة وماعادش فيه دقيق ابيض
نبتدي نبس العجينة باننا بظهر المعلقة نضغط في العجينة
عشان تتشرب الدقيق السمنة كويس اووووووووي
وبعد مابردت العجينة بفضل الله نحط الخميرة اللي تفاعلت ونفشت والشمر واليانسون والمية
ونعجن بايدينا كويس اوووي لمدة 5 دقايق كده
وبعدين نحط معلقتين القشطة ونعجن برده بس عشان تتشربها في دقيقة ان شاء الله
والقشطة بتدي طعم رهييييييب للقراقيش صحيح هيا معلقتين بسس
بس بتدي طعم غني وبتضيع اي دسامة
نسيبها دلوقتي تتخمر لمدة نص ساعة او ساعة برده ينفع ونحطها في الفرن مطفي تتخمر
ونروح نجهز حشوة التمر ونعجنه بالزبدة والقرفة
ونعمل العجينه كور ونحشي كل كوره من العجين كوره من العجوه
وتدخل الفرن
وتطلع مقرمشه وزي الفل
المقادير
7 كوب دقيق يعني كيلو دقيق موزون على الميزان
كوب سمن - 3/4 كوب زيت -
نص معلقة صغيرة ملح - معلقة كبيرة سكر
معلقتين كبااار سمسم - كوب مية - معلقتين كبار قشطة
معلقة صغيرة شمر مطحون - معلقة صغيرة يانسون مطحون
معلقة كبيرة ونصف خميرة ندوبها في 3 ملاعق كبيرة مية
ومعلقة صغيرة سكر
الحشوة
كوبين تمر عجوة معجونة مع 3 ملاعق كبيرة زبدة طرية
ومعلقة صغيرة قرفة ومعلقتين كبااار سمسم
او ربع كيلو ملبن معجون مع معلقة كبيرة سمنة
او نحط الملبن عادي بدون سمنة برده راائع
وندوب الخميرة التلات ملاعق مية والسكر ونحطها في الفرن
مطفي تتفاعل على بال ما نقدح السمنة
في حلة كبيرة نحط الدقيق وعليه السمسم في النص في حفرة زي كده
ونحط السمنة مع الزيت في حلة على نار عالية ونسيبها تقدح لمدة 10 دقايق او 13 دقيقة
ونعرف ان السمنة قدحت اننا لما نحط فيها كام حبة سمسم
تتلون في ثانيتها وتتحمر وتطلع لفوووق وتطرقع
دلوقتي ناخد السمنة ونصبها عالدقيق والسمسم على دفعتين
لانها بتكون سخنة اووووووووووي
وطبعا من سخونتها بتسوي الدقيق وتحمصه وتخلي السمسم كمااان يبقى لونه دهبي
ونبتدي نقلب الدقيق من تحت لفووووق وندور على اي دقيق في الجوانب لسة ابيض
ونقلبه لاااازم عشان يبقى لونه بيج زي بقية الدقيق ويتشرب السمنة
ودلوقتي نحط الملح والسكر ونقلب بس عشان يختلطوا
وبعد مانتأكد ان كل الدقيق تشرب السمنة وماعادش فيه دقيق ابيض
نبتدي نبس العجينة باننا بظهر المعلقة نضغط في العجينة
عشان تتشرب الدقيق السمنة كويس اووووووووي
وبعد مابردت العجينة بفضل الله نحط الخميرة اللي تفاعلت ونفشت والشمر واليانسون والمية
ونعجن بايدينا كويس اوووي لمدة 5 دقايق كده
وبعدين نحط معلقتين القشطة ونعجن برده بس عشان تتشربها في دقيقة ان شاء الله
والقشطة بتدي طعم رهييييييب للقراقيش صحيح هيا معلقتين بسس
بس بتدي طعم غني وبتضيع اي دسامة
نسيبها دلوقتي تتخمر لمدة نص ساعة او ساعة برده ينفع ونحطها في الفرن مطفي تتخمر
ونروح نجهز حشوة التمر ونعجنه بالزبدة والقرفة
ونعمل العجينه كور ونحشي كل كوره من العجين كوره من العجوه
وتدخل الفرن
وتطلع مقرمشه وزي الفل
0 التعليقات:
إرسال تعليق