انا بقى بعمل خلطة محشي بس ايه عجب وبتبقى اجمل في محشي الباذنجان.
شوفي يا ستي دي شوية ملاحظات خلي بالك منها:
1- الخضرة لازم تكون كتيرة شوية
2- لا ترمي اعواد الخضرة الزيادة بعد تنظيفها
3- بلاش تسبيك خالص
4- اضافة الثوم للطماطم في الخلاط
5- استخدمي النعناع الجاف في الخلطة
6- اذا كنت بتستخدمي حلة الومنيوم حطي تحتها شياطة
ندخل بقى على الوصفة بالتفصيل:
المقادير دي لعمل 2 كيلو باذنجان..........
2 حزمة كسبرة خضراء
1 حزمة بقدونس
1 حزمة شبت
4 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة توابل (اي اقل من ملعقة صغيرة) فلفل اسود
2 ملعقة توابل( بهارات)
1/2 ملعقة توابل (كمون)
2 ملعقة توابل( كسبرة ناشفة)
5 ورقات نعناع اخضر جاف
حوالي نصف كوب زيت ذرة
4 كوب ارز
1 ثمرة بصل كبيرة
حوالي 5 حبات طماطم طرية
1 ملعقة ثوم طازج مفروم
2 كيلو باذنجان ابيض
4 ثمرات فلفل رومي
الطريقة:
1- نظفي الخضرة عود عود واقطعي الجزء السفلي من العود بحيث يصبح الجزء المتبقي منه مع الاوراق قصير الى حد ما
2- اغسلي الاعواد اللي فصلتيها لوحدها والاوراق لوحدها
3- ضعي اعواد الخضرة في قاع الحلة اللي هتعملي فيها المحشي وحطي عليها شوية زيت ذرة حوالي معلقتين كبار
4- اغسلي الارز ثم ابشري البصلة وحطيها عليه
5- قطعي الخضرة بالسكينة وضيفيها للارز
6- اضربي الطماطم مع الثوم في الخلاط مع قليل جدا من الماء بحيث يكون الخليط غليظ القوام
7- ضيفي كل التوابل على الارز
8- ضيفي الزيت وخليط الطماطم على الارز
ودى صوره الكوسه وهى مغسوله

ودى صورتها بعد ماتحشيها وتحطيها فى الحله


بعد كده نضع شوربة دجاج او لحم علي الكوسه لغايةنص الحله فقط ونحطه ع نار عاليه فى الاول خمس دقائق ثم نخفض النار لغاية مابنشف من الماء وينضج ..
وهكذا مع البازنجان
شوفي يا ستي دي شوية ملاحظات خلي بالك منها:
1- الخضرة لازم تكون كتيرة شوية
2- لا ترمي اعواد الخضرة الزيادة بعد تنظيفها
3- بلاش تسبيك خالص
4- اضافة الثوم للطماطم في الخلاط
5- استخدمي النعناع الجاف في الخلطة
6- اذا كنت بتستخدمي حلة الومنيوم حطي تحتها شياطة
ندخل بقى على الوصفة بالتفصيل:
المقادير دي لعمل 2 كيلو باذنجان..........
2 حزمة كسبرة خضراء
1 حزمة بقدونس
1 حزمة شبت
4 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة توابل (اي اقل من ملعقة صغيرة) فلفل اسود
2 ملعقة توابل( بهارات)
1/2 ملعقة توابل (كمون)
2 ملعقة توابل( كسبرة ناشفة)
5 ورقات نعناع اخضر جاف
حوالي نصف كوب زيت ذرة
4 كوب ارز
1 ثمرة بصل كبيرة
حوالي 5 حبات طماطم طرية
1 ملعقة ثوم طازج مفروم
2 كيلو باذنجان ابيض
4 ثمرات فلفل رومي
الطريقة:
1- نظفي الخضرة عود عود واقطعي الجزء السفلي من العود بحيث يصبح الجزء المتبقي منه مع الاوراق قصير الى حد ما
2- اغسلي الاعواد اللي فصلتيها لوحدها والاوراق لوحدها
3- ضعي اعواد الخضرة في قاع الحلة اللي هتعملي فيها المحشي وحطي عليها شوية زيت ذرة حوالي معلقتين كبار
4- اغسلي الارز ثم ابشري البصلة وحطيها عليه
5- قطعي الخضرة بالسكينة وضيفيها للارز
6- اضربي الطماطم مع الثوم في الخلاط مع قليل جدا من الماء بحيث يكون الخليط غليظ القوام
7- ضيفي كل التوابل على الارز
8- ضيفي الزيت وخليط الطماطم على الارز
وبكده تكون الخلطه جاهزه ونسمى الله ونبدا

وده الباذنجان بعد ما اتقور (اتحفر)
الطريقه
وده الباذنجان بعد ما اتقور (اتحفر)
الطريقه
بندحرج البازنجان علي الرخامه مع الضغط عليه عشان يبقي طري
وبعدين نقطه القبعه بتاعته من فوق
وناخد المقوار وندخله فيه لحد قبل القاع بقليل ونديره ونطلعه هايطلع اللي بداخل البازنجان ونكرر العمليه لحد ما يتقور او يتحفر




ودى صوره الكوسه وهى مغسوله
ودى صورتها بعد ماتحشيها وتحطيها فى الحله
بعد كده نضع شوربة دجاج او لحم علي الكوسه لغايةنص الحله فقط ونحطه ع نار عاليه فى الاول خمس دقائق ثم نخفض النار لغاية مابنشف من الماء وينضج ..
وهكذا مع البازنجان
0 التعليقات:
إرسال تعليق