المقادير :
1/2 1 كوب دقيق حلويات فاخر
كوب إلا ربع نشا الذرة
200 جرام(1 كوب) زبدة طرية بس باردة
كوب إ لا ربع سكر بودرة
1 باكو فانيليا
2 بياض بيض
1/4 كوب شورتنج (سمنة حلويات)
1 ملعقة صغيرة باكنج باودر
ورشة ملح صغيرة بروض بس نسيت أصورها
طريقة عمل البيتيفور :
في البداية نضرب الزبدة والشورتنج والسكر البودرة لحد ما ندمجو بشكل جيد . ونضيف عليهم النشا ونخفق بالخفاقة الكهربائية لحد ما يبقى القوام خفيف وفاتح زي الصورة .
نضيف الباكنج باودر والفانيليا وبياض البيض ونرجع نخفق تاني لحد ما يبقى قوامها متماسك.
نحط الدقيق ونرجع نخفق شوي لحد ما يندمجو مع بعض .
شكل عجينة البيتيفور متماسكة وخشنة شوي لكن في نفس الوقت طرية ممكن تتشكل بسهولة بالكيس .
حطيت العجينة في كيس الحلواني . وممكن نعمل بيتيفور بالشوكولاتة بس بتنقصي 2 ملعقة من الدقيق وتحطي بدالهم 2 ملعقة من الشوكلاتة البودرة المرة وتكملي الطريقة عادي . وحنحتاج الصواني طبعاً .
نشكلهم عادي على شكل ودرات أو على شكل الطويل او اي شكل نحبه . ودهشكل بتيفور الفانيليا .
ودة بيتيفور الشوكلاتة .
طريقة الخبز:
نخبزهم في فرن حار على حرارة 140 تقريباً وحتولعي من تحت الأول وتخبزيها حوالي 10 دقائق لانها مش بتاخذ وقت وبتتحمر بسرعة وكل شوي شقري عليها اول ما تحسي اني الإطراق بقى لونها ذهبي حطيها على الرف الي فوق وشغلي الشواية علشان تحمر . وحاولي تكوني جمبها طول فترة الخبز علشان بتستوي بسرعة كبيرة ومش بتاخذ وقت خالص . وده شكل الطبق كنت عملاه لخواتي علشان يشربو بي الشاي بعد الفطار وكان رائع وبيدوب في البق بطريقة رهيبة وناعم أوي أوي أوي وكلهم اتجننو عليه . ومن كتر ما عجبهم راحو جابو الباقي وكلو كلو ألف هنا وشفا
ودي صورة أقرب لشكل بيتفور الفانيليا والشوكولاتة . لاحظوا بيتفرول إزاي من كتر النعومة زي الجاهز بالظبط
وده موديل تانيل برضو بكيس الحلواني عملتوا على شكل حرف S .
احتفظي بيه في علبة رغم اني جربت الطريقة كذا مرة وكنت بسيبة في طبق التقديم لفترة وبرضو بيحافظ على قرمشتو ونعمتو .
1/2 1 كوب دقيق حلويات فاخر
كوب إلا ربع نشا الذرة
200 جرام(1 كوب) زبدة طرية بس باردة
كوب إ لا ربع سكر بودرة
1 باكو فانيليا
2 بياض بيض
1/4 كوب شورتنج (سمنة حلويات)
1 ملعقة صغيرة باكنج باودر
ورشة ملح صغيرة بروض بس نسيت أصورها
طريقة عمل البيتيفور :
في البداية نضرب الزبدة والشورتنج والسكر البودرة لحد ما ندمجو بشكل جيد . ونضيف عليهم النشا ونخفق بالخفاقة الكهربائية لحد ما يبقى القوام خفيف وفاتح زي الصورة .
نضيف الباكنج باودر والفانيليا وبياض البيض ونرجع نخفق تاني لحد ما يبقى قوامها متماسك.
نحط الدقيق ونرجع نخفق شوي لحد ما يندمجو مع بعض .
شكل عجينة البيتيفور متماسكة وخشنة شوي لكن في نفس الوقت طرية ممكن تتشكل بسهولة بالكيس .
حطيت العجينة في كيس الحلواني . وممكن نعمل بيتيفور بالشوكولاتة بس بتنقصي 2 ملعقة من الدقيق وتحطي بدالهم 2 ملعقة من الشوكلاتة البودرة المرة وتكملي الطريقة عادي . وحنحتاج الصواني طبعاً .
نشكلهم عادي على شكل ودرات أو على شكل الطويل او اي شكل نحبه . ودهشكل بتيفور الفانيليا .
ودة بيتيفور الشوكلاتة .
طريقة الخبز:
نخبزهم في فرن حار على حرارة 140 تقريباً وحتولعي من تحت الأول وتخبزيها حوالي 10 دقائق لانها مش بتاخذ وقت وبتتحمر بسرعة وكل شوي شقري عليها اول ما تحسي اني الإطراق بقى لونها ذهبي حطيها على الرف الي فوق وشغلي الشواية علشان تحمر . وحاولي تكوني جمبها طول فترة الخبز علشان بتستوي بسرعة كبيرة ومش بتاخذ وقت خالص . وده شكل الطبق كنت عملاه لخواتي علشان يشربو بي الشاي بعد الفطار وكان رائع وبيدوب في البق بطريقة رهيبة وناعم أوي أوي أوي وكلهم اتجننو عليه . ومن كتر ما عجبهم راحو جابو الباقي وكلو كلو ألف هنا وشفا
ودي صورة أقرب لشكل بيتفور الفانيليا والشوكولاتة . لاحظوا بيتفرول إزاي من كتر النعومة زي الجاهز بالظبط
وده موديل تانيل برضو بكيس الحلواني عملتوا على شكل حرف S .
احتفظي بيه في علبة رغم اني جربت الطريقة كذا مرة وكنت بسيبة في طبق التقديم لفترة وبرضو بيحافظ على قرمشتو ونعمتو .
تسلمى يا شيف دلوعه
ردحذفتسلمي طريقه ممتازه
ردحذف