الجمعة، 2 مايو 2014

البتيفور الناااعم تشكييله راائعه بس بالزبده


اولا البيتيفور الناعم

المقادير( 2 كوب دقيق +1/3 كوب سكر ناعم بودرة+1 صفار بيضة

+1 معقة صغيرة فانيليا +1 كوب ذبدة

طبعا هنستخدم كوب عادي بيوزن مليان 200 جرام سكر عادي
زي ده او كوب معياري وكمان مفيش اي بيكنج بودر في البيتيفور
وبستخدم الكوب ده في البيتيفور والغريبة


1- نخفق الذبدة وتكون بدرجة حرارة الغرفة



2- ثم نضيف السكر الناعم ونخفق حتي يدوب السكر

والكريمة تكون هشة ولونها فاتح زي كده

3- ثم نضيف صفار البيضة مع الفانيليا ونخفق حتي تختفي البيضة

4- وباستخدام اليد وليس المضرب نضيف الدقيق علي مراحل حتي نجمع العجينة

5-ولو بالشوكولاتة نضيف 2 م ك كاكاو خام علي الدقيق

وطبعا نشكله سواء بقمع استانلس او بماكينة بيتيفور
طريقة التسوية




نسخن الفرن علي 180 درجة ونسويه لمدة 10 دقايق وطبعا كل ما نسوي حرارة الفرن بتزيد وممكن ياخد 7 دقايق مع كتر التسوية نلاحظه
ملحووووووظة :نتركه يبرد قبل ما نرفعه من الصينية بعد التسوية
ده بالقمع شكلته







وده شكله بعد التسوية



او زي ده بماكينة ونزينه بقطعة شوكولاتة

امممممممممم








وبالنسبة للتزين ديه صور زينتها بفورماسيل

وشوكولاتة بيضا وغامقة

طريقة صوص الشوكولاتة





سواء بيضاء او غامقة نضع 1/4 كيلو شوكولاتة مبشورة علي حمام بخار وبمجرد ما تسيح نزود لها 1 م كبيرة سمن او زيت ونزين بيها كما بالصور


0 التعليقات:

إرسال تعليق