الخميس، 1 مايو 2014

بسكويت بجوز الهند




و



و





السلام عليكم 

** بسكويت جوز الهند الفاخر**

البسكويت ده طعمه حلو جدا و فاخر و نكهة الزبد جميله فيه .... كأنه من أفخم محلات الحلويات

و كمان سهل جدا... بس تاخدى بالك منه جدا فى مرحلة الخبيز
( و هو فى الفرن )


المقادير :

250 جرام دقيق (( كوبين و نصف من الأكواب القصيره ))

125 جرام زبد (( ثلاث أرباع كوب قصير ))

125 جرام سكر (( ثلاث أرباع كوب قصير ))

1 ملعقه صغيره بيكنج باودر

1 بيضه (( للعجين ))

3 ملاعق كبيره جوز هند مبشور

فانيليا

ذرة ملح

قليل جدا من اللبن لظبط العجين فقط

ثم:
بيضه مخفوقه بالشوكه لدهان الوجه
جوز هند لرش الوجه

الطريقه :

1- نضع الدقيق المنخول فى الإناء مع ذرة الملح و نضع عليه الزبد الصفراء و يفركوا معا حتى يصبحوا مثل فتات الخبز .





2- نضع باقى المكونات كلها و نعجن و يضاف قطرات لبن فقط لظبط العجين ( ضعى اللبن باحتراس لأنه لظبط العجين فقط .





3- سوف تحصلى على عجينه ناعمه ملساء.




4- تشكل أى أشكال إنتى تحبيها ... ممكن بماكينة البتيفور و البسكويت و ممكن تفرد و تقطع بالقطاعه .



5- ترص فى صينيه مدهونه (( زبد مش زيت )) الزيت ممكن يغير طعم البسكويت جدا .





6- إدهنى الوجه بالبيضه المخفوقه بالشوكه ...ثم رشى جوز هند على الوجه.






7- يخبز فى فرن أكتر من المتوسط قليلا ( 200 درجه مئويه) لمده من 15 إلى 20 دقيقه.



8- يترك ليبرد و يقدم و بالهنا و الشفا.



و






9- يحفظ فى علبه محكمة الغلق حتى لا يتغير طعمه الرائع الفاخر ده و يفرش تحته مفرش ورق دانتيل كما فى الصوره.





الكميه دى تعمل طبق واحد فقط

أنا عملت ضعف الكميه

و بنتوتاتى عملوا الشكل ده




ممكن تاخدى كميه صغيره من العجينه و تضعى عليها كاكاو و ذلك لمجرد الحصول على لون مختلف ....لكن طعم الكاكاو لن يظهر ..لأن جوز الهند طاغى على الطعم ...

بجد طعمه فاخر جدا ..و كل اللى يدوقه يحصل له إنبهااااااار ...

0 التعليقات:

إرسال تعليق