و
و
السلام عليكم
** بسكويت جوز الهند الفاخر**
البسكويت ده طعمه حلو جدا و فاخر و نكهة الزبد جميله فيه .... كأنه من أفخم محلات الحلويات
و كمان سهل جدا... بس تاخدى بالك منه جدا فى مرحلة الخبيز
( و هو فى الفرن )
المقادير :
250 جرام دقيق (( كوبين و نصف من الأكواب القصيره ))
125 جرام زبد (( ثلاث أرباع كوب قصير ))
125 جرام سكر (( ثلاث أرباع كوب قصير ))
1 ملعقه صغيره بيكنج باودر
1 بيضه (( للعجين ))
3 ملاعق كبيره جوز هند مبشور
فانيليا
ذرة ملح
قليل جدا من اللبن لظبط العجين فقط
ثم:
بيضه مخفوقه بالشوكه لدهان الوجه
جوز هند لرش الوجه
الطريقه :
1- نضع الدقيق المنخول فى الإناء مع ذرة الملح و نضع عليه الزبد الصفراء و يفركوا معا حتى يصبحوا مثل فتات الخبز .
2- نضع باقى المكونات كلها و نعجن و يضاف قطرات لبن فقط لظبط العجين ( ضعى اللبن باحتراس لأنه لظبط العجين فقط .
3- سوف تحصلى على عجينه ناعمه ملساء.
4- تشكل أى أشكال إنتى تحبيها ... ممكن بماكينة البتيفور و البسكويت و ممكن تفرد و تقطع بالقطاعه .
5- ترص فى صينيه مدهونه (( زبد مش زيت )) الزيت ممكن يغير طعم البسكويت جدا .
6- إدهنى الوجه بالبيضه المخفوقه بالشوكه ...ثم رشى جوز هند على الوجه.
7- يخبز فى فرن أكتر من المتوسط قليلا ( 200 درجه مئويه) لمده من 15 إلى 20 دقيقه.
8- يترك ليبرد و يقدم و بالهنا و الشفا.
و
9- يحفظ فى علبه محكمة الغلق حتى لا يتغير طعمه الرائع الفاخر ده و يفرش تحته مفرش ورق دانتيل كما فى الصوره.
الكميه دى تعمل طبق واحد فقط
أنا عملت ضعف الكميه
و بنتوتاتى عملوا الشكل ده
ممكن تاخدى كميه صغيره من العجينه و تضعى عليها كاكاو و ذلك لمجرد الحصول على لون مختلف ....لكن طعم الكاكاو لن يظهر ..لأن جوز الهند طاغى على الطعم ...
بجد طعمه فاخر جدا ..و كل اللى يدوقه يحصل له إنبهااااااار ...
0 التعليقات:
إرسال تعليق