الجمعة، 11 أبريل 2014

ساندويتش الآيس كريم


ساندويتش الآيس كريم



يارب تعجبكن الوصفة


وده شكل الساندويتش









نبتدي بسم الله بوصفة آيس كريم البرتقال


المقادير :

كوب كريمة خفق جهينة
كوب حليب سائل
1/2 كوب عصير برتقال
عصير ليمونة صغيرة
1/3 كوب سكر (ممكن تزودي ملعقة أو 2 حسب ذوقك)
شوية بشر برتقال وشوية لون برتقال لتعزيز النكهة واللون
التحضير :
تخفق الكريمة مع الحليب والسكر لمدة دقيقة تقريبا أي حتى يذوب السكر + عصير البرتقال والليمون

+ بشر البرتقال واللون ويخفق لغرض التجانس
ويفرغ في أي صينية بالسمك المرغوب بيه (مقاس صينيتي 31 * 81 سم)
ويغطى بورقة فويل وعلى الفريزر لمدة 4 ساعات ليتجمد


وعلى ما يتجمد نعمل بسكويت الساندويتش :
المقادير :
1 و 1/4 كوب دقيق
1/2 كوب زبدة
1/2 كوب سكر ناعم الحبيبات
بيضة

4 ملاعق كاكاو أو 1/3 كوب

1/2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1/2 ملعقة صغيرة كربوناتو
رشة ملح
فانيلا
التحضير :
تخفق الزبدة مع السكر والبيضة والفانيلا لمدة دقيقتين تقريبا أي حتى يذوب السكر ويصبح المزيج هش + خليط المكونات الجافة بعد نخلها معا ويقلب باليد حتى يتجانس وتتكون عجينة طرية جدا ولاصقة باليد تغطى وتوضع في الثلاجة 1/2 ساعة وممكن في الفريزر وقت أقل
ثم تفرد بين نايلون بسمك 1/2 سم أوأقل قليلا
وتقطع بأي قطاعة متوفرة (ونفس القطاعة حنقطع بيها الآيس كريم)
وممكن تقطيعها بالسكين مستطيلات أو مربعات
وترص قطع البسكويت على ورق زبدة وتخرم بخلة أو بالشوكة

وتخبز بدرجة 180 لمدة 12 – 13 دقيقة
ويمكن فحصه بخلة زي الكيك لوطلعت الخلة نظيفة يبقى تماما ومش حلو يخبز أكثر علشان يبقى طري وجميل في الأكل ويمتص شوية من الآيس كريم
وبعد أن تهدأ حرارته يكمل تبريده على شبكة



والآن نحشي الساندويتش بالآيس كريم

نطلع الآيس كريم لدقائق كي يطرى حبة ونقدر نقطعه

وبعد ما نحشي الساندويتش نضعه في الفريزر ثانية (شوفي هنا ضغطت باصبعي علشان تبان طراوة الآيس كريم)



ويقدم بألف صحتين








وطبعا بسكويت الساندويتش ممكن تحطيه في علبة مغلقة في المطبخ 4 أيام ولو في الثلاجة أكثر طبعا

0 التعليقات:

إرسال تعليق