السلام عليكم
النهارده عملت حاجه حلوة اوي ويارب تعجبكو البسيسه دي للي ميعرفهاش نوع من انواع الكيك بس خفيفه وهشه ولذيذه وبتدوب في البق من كتر ماهي خفيفه وهشه
الصورة الاول اهي عشان افتح نفسكو
هي طعمها مش زي الكيكه هي احلي بمراااااااحل هي نفس الشكل بس لكن الطعم اجمل بكتير
الم
الاول كده هوريكو المعيار اللي بشتغل بيه كوبايه مج من بتوع الشاي ودي صورته
بناخد
1 مج سكر
1 مج زيت
1 مج لبن
3 بيضات
ظرف فانيليا
وناخدهم عالخلاط ونضربهم كويس جدااااااااا
وبعدين في طبق غويط ونضيف وناشف
نحط الخليط ده وعليه من نفس الكوبايه اللي شغالين بيها
ركزو بقي
2 مج دقيق ذرة
+1 مج دقيق عادي بتاع الكيكه العادي ده بس ننزله براحه لان ممكن مش نحتاجه كله انما دقيق الدره حطيه كله
وطبعا باكو بيكنج باودر او كيك شيف انا عملته مره بده ومره بده النتيجه واحده
ونضرب كويس لحد لما منلاقيش كلاكيع هو قوام الكيكه دي بيكون تقيل نسبيا
وننزله في صنيه مدهونه سمنه متبطنه دقيق عادي
ونحطه في فرن متوسط الحرارة
الاول كده هوريكو المعيار اللي بشتغل بيه كوبايه مج من بتوع الشاي ودي صورته
بناخد
1 مج سكر
1 مج زيت
1 مج لبن
3 بيضات
ظرف فانيليا
وناخدهم عالخلاط ونضربهم كويس جدااااااااا
وبعدين في طبق غويط ونضيف وناشف
نحط الخليط ده وعليه من نفس الكوبايه اللي شغالين بيها
ركزو بقي
2 مج دقيق ذرة
+1 مج دقيق عادي بتاع الكيكه العادي ده بس ننزله براحه لان ممكن مش نحتاجه كله انما دقيق الدره حطيه كله
وطبعا باكو بيكنج باودر او كيك شيف انا عملته مره بده ومره بده النتيجه واحده
ونضرب كويس لحد لما منلاقيش كلاكيع هو قوام الكيكه دي بيكون تقيل نسبيا
وننزله في صنيه مدهونه سمنه متبطنه دقيق عادي
ونحطه في فرن متوسط الحرارة
الوقت بقي معرفش لان كل واحد فرنه غير التاني بس طبعا مش اقل من 15 الي 20 دقيقه او لحد ما تشمي ريحه الفانليا تفتحي وتخزيها بسكينه من الوسط ولو طلعت ناشفه يبقي استوت
0 التعليقات:
إرسال تعليق