الكيكه المخمليه مجربه وهشه وقمه الروعه
االكيكة اسمها Red velvet cake او الكيكة المخملية هي كيكة عادية بنحطلها كاكاو بنسبة بسيطة اووي مش مفروض نكتر عن المقدار المكتوب عشان ميبانش انها كيكة شوكولاتة وبنزينها بكريم تشيز فروستنج او بكريمة الجبنة الي طعمها روووووعة
ندخل عالمقادير:
2 كوب دقيق
2 بيضة,فانيلا
كوب وربع سكر
نص كوب زبدة ونص كوب زيت
م ك بيكنج بودر
م ص بيكنج صودا الي هي الكربوناتو
م ص كاكاو خام
لون احمر لو سائل يبقي 2 معلقة كبيرة لو جل تقريبا معلقة صغيرة
كوب لبن نحطله معلقة كبيرة خل ونقلبه ونسيبه
انا معنديش عجانة فبحب استعمل الخلاط لانه بيضرب البيض كويس اوي وبيدينا الهشاشة الي احنا عاوزينها فاول حاجة هنضرب البيض كويس اوي مع السكر والفانيلا وبعدين نضيف الزيت والزبدة وببعدين نصب الخليط دة في طبق عميق ونضيف الدقيق المضاف له المواد الجافة كلها بالتناوب مع اللبن يعني شوية دقيق وشوية لبن ونضرب بالمضرب الكهربا علي اقل سرعة
دة بيكون شكل الخليط
هنصب الخليط في صينية 22 شايفين لونها احمر رائع قد ايه
صبينا الخليط كله
وهندخلها الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة 35:40 دقيقة
وهنا الحمد لله طلعت بالسلامة عالية وتمام وممكن تخبزوها في صينتين نفس الحجم عشان منحتاجش نقطعها من النص ديسكات بس انا معنديش صينيتين قد بعض فخبزتها في صينية واحدة
وهنطلعها بالراحة مالصينية تبرد خاالص مينفعش نعمل فيها أي حاجة وهي سخنة
في الوقت دة نكون عملنا كريمة الجبنة ومقاديرها بسيطة جدا
400 جرام جبنة كريمي ممكن كيري او أي نوع سايب بس يكون كريمي
نص كوب زبدة
2 كوب سكر بودرة او اقل ورشة فانيلا
هنضرب الزبدة كويس اوي وتكون في درجة حرارة الغرفة ونضيف لها الجبنة وبعدين السكر بالتدريج والفانيلا
ودة شكلها لما جهزت وقبل ماندخلها التلاجة تبرد
هنرجع بقي للكيكة الحمراء المدلعة
وانا سايباها جه فبالي اعملها علي شكل قلب وعشان مش خابزاها علي شكل قلب مالاول فجبت ورقة زبدة رسمت عليها القلب وحطيته عالكيكة ومشيت حواليه بالسكينة كدة معلشي بقي اعزروني عالاضاءة لاني بصور في المطبخ بكاميرا علي قدها
ودة القلب الاحمريكا مستنينا نزوقه
هناخده نقسمه زي مانحب علي طبقتين او تلاتة ونحط بين كل طبقة والتانية كريمة الجبنة الي جهزناها في الاول
واخييييرا طلعت ريد كيك متزوقة ومدلعة
اخدت الفتات الي طلعت من تقسيم الكيك وزوقت بيها الكيك
انصحكم بجد تجربوا طعم كريمة الجبنة لانها مميزة جدااا ورااائعة
طعمها ولونها يجننوا فعلا وممكن نعملها علي شكل كب كيك كمان
فكرة اضافة الخل للبن بتكون بديل للبن الرائب والحموضة دي بتتفاعل مع البيكنج صودا الي هي البيكربوناتوا بتدينا هشاشة رائعة بتخلي الكيكة تدوب كانها مسقية زي الكيك الاسفنجي
0 التعليقات:
إرسال تعليق