تارت عين الجمل (او البقان)
البقان احد المكسرات التى تشبه عين الجمل (الجوز) شكلا و طعما و طبعا ممكن استبدالها بعين الجمل و البقان مكسرات امريكية المنشأ
الكرست او العجينة
1 1/2 كوب دقيق
1/4 كوب سكر
صفار بيضة
رشة ملح
1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
الحشوة
2/3 كوب عسل نحل
1/3 كوب سكر بنى
1/4 كوب كريمة خفق
3 معالق مائدة زبدة
2 كوب عين جمل محمص و مقطع قطع كبيرة
عمل الكرست او العجينة
سخنى الفرن و ادهنى قالب التارت بتاعك
اخفقى السكر مع صفار البيضة و الزبدة ثم اضيفى الدقيق
جمعى العجينة و افرديها فى القالب مع عمل الإرتفاع بحواف العجينة
افردى ورقة زبدة فى القالب و حطى فيها شوية فول او لوبيا عشان يمنعوا العجينة تنتفخ و انتى بتخبزى (ولا يؤكل اى من هذه الحبوب و لكن ممكن الإحتفاظ بها لعملية خبز اخرى)
اخبزى لمدة 20 دقيقة و طلعيها مع الإحتفاط بالفرن سخن
عمل الحشوة
فى اناء سخنى العسل و الكريمة و الزبدة و خليهم يسيحوا و يمتزجوا من غير ما يغلوا
اضيفى المكسرات و قلبى و صبى الحشوة فى القالب
تخبز لمدة 15 دقيقة
تبرد ساعتين قبل التقطيع
البقان احد المكسرات التى تشبه عين الجمل (الجوز) شكلا و طعما و طبعا ممكن استبدالها بعين الجمل و البقان مكسرات امريكية المنشأ
الكرست او العجينة
1 1/2 كوب دقيق
1/4 كوب سكر
صفار بيضة
رشة ملح
1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
الحشوة
2/3 كوب عسل نحل
1/3 كوب سكر بنى
1/4 كوب كريمة خفق
3 معالق مائدة زبدة
2 كوب عين جمل محمص و مقطع قطع كبيرة
عمل الكرست او العجينة
سخنى الفرن و ادهنى قالب التارت بتاعك
اخفقى السكر مع صفار البيضة و الزبدة ثم اضيفى الدقيق
جمعى العجينة و افرديها فى القالب مع عمل الإرتفاع بحواف العجينة
افردى ورقة زبدة فى القالب و حطى فيها شوية فول او لوبيا عشان يمنعوا العجينة تنتفخ و انتى بتخبزى (ولا يؤكل اى من هذه الحبوب و لكن ممكن الإحتفاظ بها لعملية خبز اخرى)
اخبزى لمدة 20 دقيقة و طلعيها مع الإحتفاط بالفرن سخن
عمل الحشوة
فى اناء سخنى العسل و الكريمة و الزبدة و خليهم يسيحوا و يمتزجوا من غير ما يغلوا
اضيفى المكسرات و قلبى و صبى الحشوة فى القالب
تخبز لمدة 15 دقيقة
تبرد ساعتين قبل التقطيع
0 التعليقات:
إرسال تعليق