الأحد، 6 أبريل 2014

طريقة صنع اللانشون فى البيت

طريقة صنع اللانشون فى البيت



المقادير فراخ بدون عظم او دهن او ممكن ايضا نستبدل باللحم الاحمر
كوب خبز مطحون بقسماط-
بيضه وحده -- بهارات فلفل اسود -- ملح -- كمون --- بابريكا علشان اللون
زيتون اسود او فلفل اخضر -- انا حطيت النوعين وممكن تحطوا فلفل اسود حب

المقادير حسب العائله

نضع كل المقاديرفى الكبة او بخلاط اللحمه حتي ينعموا
مع بعض جيدا





ثم نضعهم بورق بلاستيك وبنضغط الطرفين
حتي ما يفضل اي هواء بالداخل --- ثم ورق المنيوم





ثم بورق الألمونيم ( القصدير )



نضع الرول فى حلة على النار
فيخا ماء ساخت وورق لورا وملخ وفلفل
وشوية خل




نضعه ساعه على نار هاديه وبعد ساعه بنتركه يبرد
وبنضعه بالثلاجه حتي يتماسك ويبرد نهائيا بنقول 5 ساعات



وبعدين نقطعة حسب الرغية ونقدمه مع سلطة او سندوتشات




وبالهنا والشفا

هناك تعليق واحد:

  1. ماشاء الله عليك ...تقريبا نفس طريقتي ..اطبخه بالكسكاس خاص بالكسكس او بكسكاس خاص بطنجرة الظغط

    ردحذف