البقسماط المقرمش اللذيذ
و المقادير هي
500 جرام دقيق
100 جرام زيت ( مهم زيت عشان يخرفش )
30 جرام سكر ( و ده مهم جدا عشان ده اللي بيكسب اللون الدهبي )
7 جرام خميرة فورية = تقريبا 1 م ك خميرة فورية
225 ملي مية فاترة
5 جرام ملح
من عندي اضفت م ص محلب
م ص ينسون مطحون
م ص شمر مطحون
3 م ك سمسم
2 م ك حبة البركة
الطريقة
ننخل الدقيق كويس جدا جدا
و نضيف عليه المكونات الجافة ما عدا الخميرة و السكر
و بعدين
ننشط الخميرة
نضيف جزء من المية مع السكر مع الخميرة مع بعض
و بعدين ننزل بالزيت علي الدقيق
و نحاول ندخل الزيت في الدقيق كويس جدا
و بعدين نضيف الخميرة النشطة
الي الدقيق الممزوج بالزيت
و بعدين نضيف باقي المية
و نلم العجينة كويس و نضعها في كيس بلاستيك
و نتركها ترتاح تقريبا من ربع الي نص ساعة
و بعدين نبدأ في التشكيل و دي اشد المراحل تعبا في وجهة نظري
ههههههه محتاجة طولت بال
نيجي بقي علي اهم تكة
الخبز و التسوية بتم علي نار هادية
تقريبا 160
الرف الاوسط
و براحتها خالص
و النتيجة تستحق
اقرب
شايفين ماشاء الله تبارك الله لونه من جوا دهبي ازاي
0 التعليقات:
إرسال تعليق