السينابون بالطريقه العاديه
ده شكله
المقادير
2 كوب دقيق
معلقه كبيره خميره فوريه
4 معالق كبيره سكر
معلقه صغيره بيكنج بودر
ربع كوب زيت
2 معلقه كبيره حليب بورده
مايه ( اقل من كوبايه بشويه ) ــ رشه ملح
الطريقه
السكر مع الخميره وشويه مايه دافيه لحد ما يخمروا مع بعض
ونضيفها لباقي المقادير ونعجن لحد ما تتكون عجينه ناعمه ومتماسكه بالشكل ده
ونسيبها تخمر وتتضاعف معايا بالشكل ده
نفرد العجينه بالشكل المستطيل
نبتدي ندهنا بالزبده
نحط الحشوه بتاعتي ( قرفه وسكر ومعلقه كبيره كاكاو ) بس خليها بعيده عن الاطراف
نلفها زي الرول بالشكل ده
ونقطعها بالحجم اللي تحبيه
وترصيه في الصينيه بتاعتك وسيبيها ترتاح شويه
شايفين طبقات القرفه باينه اهي
وندخلها الفرن علي حراره 180 درجه
هنا بعد ما استويت
وهنا بعد ما حطيت الصوص
وكمان
وبرضه ممكن تزودي او تقللي الصوص زي ما تحبي
ده شكله
المقادير
2 كوب دقيق
معلقه كبيره خميره فوريه
4 معالق كبيره سكر
معلقه صغيره بيكنج بودر
ربع كوب زيت
2 معلقه كبيره حليب بورده
مايه ( اقل من كوبايه بشويه ) ــ رشه ملح
الطريقه
السكر مع الخميره وشويه مايه دافيه لحد ما يخمروا مع بعض
ونضيفها لباقي المقادير ونعجن لحد ما تتكون عجينه ناعمه ومتماسكه بالشكل ده
ونسيبها تخمر وتتضاعف معايا بالشكل ده
نفرد العجينه بالشكل المستطيل
نبتدي ندهنا بالزبده
نحط الحشوه بتاعتي ( قرفه وسكر ومعلقه كبيره كاكاو ) بس خليها بعيده عن الاطراف
نلفها زي الرول بالشكل ده
ونقطعها بالحجم اللي تحبيه
وترصيه في الصينيه بتاعتك وسيبيها ترتاح شويه
شايفين طبقات القرفه باينه اهي
وندخلها الفرن علي حراره 180 درجه
هنا بعد ما استويت
وهنا بعد ما حطيت الصوص
وكمان
وبرضه ممكن تزودي او تقللي الصوص زي ما تحبي
0 التعليقات:
إرسال تعليق