الرز المعمر الحلو بطريقه جديده واطعم من بتاع بره
1 كوب رز مصري مغسول
3 كوب حليب
رشه فانيليا
سمن بلدي + زبده
كيس كريم كراميل
سكر حسب الرغبه
نص كوب قشطه
الطريقه:
نسيح خليط من السمن البلدي والزبده على النار
ونحط الرز
نشوح الرز كويس جدا ما لا يقل عن 5 دقايق
لحد ما كل حبايه تكبر وتنفش ولونه يبقى شفاف
ودهبي فاتح
شايفين السمنه بقت شكلها عامل ازاي
والرز مابقاش يلزق خلاص في الصنيه
بعد كده نضيف اللبن الحليب وكيس الكريم كراميل
ورشه الفانيليا والسكر حسب ما تحبيه
ونقلب شويه لحد ما السكر يدوب واللبن يغلي
نصب الكلام دا كله في الطاجن
ونحط على الوش قشطه مقدار نص كوبايه
وندخله الفرن ساعه تقريبا
وبعد كده نولع عليه الشوايه عشان يحمر
وده شكله بعد ما استوى في الفرن
جربيه ومش هاتندمي
0 التعليقات:
إرسال تعليق