البسبوسه التركي غير الشرقي تماما ..حاجه تانيه خالص جربيها
نص كيلو سميد البسبوسة اللى هو Semolina
ا كوب مااااء
1 كوب لبن
1 كوب سكر ( انا بحط نص لزوم الرجيم )
معلقة ارفة ( اختيااارى ) أنا مبحبهاش ومش بحطها
125 جرام زبدة
مكسرات حسب الرغبة
ممكن فسدق أوزبيب او بندق أو عين جمل زى ما تحبى
والتزين ممكن بردو كريم شانتية أو اشطة أو شوكلاتة صوص
الطريقة :
نغلى اللبن مع الماية والسكر فى بعض
بنجيب الزبدة ونسيحها فى حلة كبيرة ونضيف عليها السميد ومكسراتك
ونحمره يعنى تقليب لحد ما لونه يتغير شوية
أوعى تسبيها تتحرق
هى من ربع ساعة الى تلت ساعة بس
أنا بضيف معلقتين عسل لانى مبحطش سكر كتير فاللبن عشان الرجيم انتو عارفين :
(يعنى اللى شلته مالسكر حطيته عسل )
وبعدين بعد ما اللبن يغلى
تضيفيه على السميد
وتقلبيه على طول
وتسبيه فى الحلة مقفول عليه لمدة 10 دقايق لحد ما يشرب اللبن كله قبل ما ينام ويعدين يغسل سنانه ... اية العبط ده أقصد البسبوسة تشرب خليط اللبن
وبعدين تشكليه فى اطباق صغنونة لزوم التقديم زى مانتى عايزة
أنا فالصيف بقدمها مع ايس كريم
ودى مع كريم شانتيه وشكولاته سايحة
ودى بعض صور ليها من النت
عشان تصدقونى مش بتتحط فالفرن ابدااااا
ملحوظة 1 : والله طعمها جميل جدااا بس لو زودتى الزبدة
ملحوظة 2 : ممكن تعملى شربات وتعجنيها بيه بردو فالخطوة النهاية بس وهو دافى
لو عملتى سيرش من هنا للصبح مش هتلاقى الطريقة دى بالعربى خالص مالص عالنت
وده شكلها لو حطيتي زبيب في البسبوسه
مع صوص الشيكولاته
اتمني تجربوها وبالهنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق