الأحد، 6 أبريل 2014

اللي بيحب بسكويت بالجبنه يدخل بسرعه

اللي بيحب بسكويت بالجبنه يدخل بسرعه

اولا المقادير:

1 كوب دقيق
4 م ك زبدة
1 كوب جبن شيدر او 200: 240 جرام
نصف م ص ملح
و نصف م ص فلفل اسود مطحون
3: 4 م ك ماية(بنضيف معلقة معلقة مش شرط نحتاجهم كلهم)


الطريقة بقي يافتوكات ياطعمين

هنجيب الكبة بتاعتنا هنحط فيها الدقيق مع الملح والفلفل




وبعدين نضيف الزبدة ودرجة حرارتها لا تكون مجمدة اوي ولا سايحة تكون وسط اقرب الي التماسك وانا بعاير المعلقة المعيارية



وبعدين نضيف جبن الشيدر الي احنا مقطعينه كدة ويكون في درجة حرارة الغرفة



واخيرا نضيف الماية معلقة معلقة انا احتجت اضيف معلقة واحدة بس والعجينة بقت كدة







وهنا بقي الخطوة المهمة اننا لازم نغطي العجينة وندخلها التلاجة ساعة ترتاح او ساعتين تلاتة اربعة وممكن كمان نعملها بالليل ونخبزها الصبح لان النوع دة من العجاين كل ماقعد في التلاجة قبل الخبز بيدي نتيجة افضل شفتوا السهولة

هنا بقي طلعناها فردناها في جو بارد علي ورق زبدة وبنفرد فوقها ورق زبدة برضو



ونقطعها باي قطاعات عندنا قلوب نجوم انا حبيت اعملها كدة قطعتها بالسكينة بمنتهي البساطة واهم حاجة سمكها يكون حوالي نص سم ومنخليش سمكها لا تخين اوي ولا رفيع اوي عشان تطلع بافي ومقرمشة وهشة




شوفوا سمكها هنا هو نص سم







بنرفع ورق الزبدة من تحت العجينة بالراحة عشان نعرف نشيل البسكوت بالراحة ونرصه في الصاج




وندخله الفرن علي درجة حرارة 170: 180 لمدة 15 او 20 دقيقة او حسب فرنك المهم لحد متلاقيه اخد لون ذهبي من كل الجوانب



ودي النتيجة النهائيـــــــــة بفضــــــــــــــل الله




طعمه في منتهي الجمال ودي الكمية الي طلعت مالمقدار المكتوب




0 التعليقات:

إرسال تعليق