البط بالبرتقال دااااااااااايت
وهنحاول نخفف الدسم شويه والمكونات اللى بتخليها تقيله
تعالوا نبدأ باسم الله
اولا عاوزين بصلتين شرايح وجزرتين مكعبات وبرتقال اسليز وقشر برتقاله مقطع
وده شكل البطه ياعينى بعد مااستشهدت هههههههههههههه كانت طيبه والله وبنت ناس
هنا حطيت معلقه زيت واحده بس وخليته يسخن اووووووووووى بعدين رشيت رشه ملح وفلفل
وحطيت ورقتين لورا وفصين حبهان وفصين مستكه وبعدين البطه
وهنا بقلبها شفتوا اللى نزل منها ده هيتعمل منه احلى صوص وبعدين نزلت دهنها الطبيعى فمفيش داعى نحمرها فى سمنه كتير
هنا شلتها وده مكان تحمير البطه مش هزود اى دهوووون نهائى
هنا بقى هنزل بالخضار ونسويه نص سوا ونحط شويه ريحان
هنا نضيف نص كوبايه عصير برتقال ونغطى ونسيبها خمس دقايق بس
بعدين حشيت بيها البطه من جوه كويس
وبعدين حطيتها على الخضار
هنا غلفتها بفويل وهحطها فى الفرن على 220 لمده ساعتين تقريبا
هنا اخدت شويه من الصوص اللى نازل من الخضار والبطه وعصرت عليه برتقاله
وحطيت معلقه دبس رمان بدل الصويا صوص لانه بيبقى فى نسبه ملوحه عاليه اوى
وعلى فكره انا بعمل دبس الرمان فى البيت وبيطلع تحفه وبيبقى روعه مع المشويات
وسبت الصوص على النار ربع ساعه يغلى لحد ماقصررر خالص وطلعت البطه بعد ساعه ونص وسقيتها من الصوص
ودخلتها الفرن تانى بس شلت الفويل وسبتها حوالى نص ساعه عشان تستوى اكتر وتتشوى وده شكلها بعد ماطلعت
يارب تكون عجبتكم
0 التعليقات:
إرسال تعليق