الأربعاء، 2 أبريل 2014

البط بالبرتقال دااااااااااايت

البط بالبرتقال دااااااااااايت

النهارده هعمللكم اكله تحفه والله البط بالبرتقال
وهنحاول نخفف الدسم شويه والمكونات اللى بتخليها تقيله

تعالوا نبدأ باسم الله

اولا عاوزين بصلتين شرايح وجزرتين مكعبات وبرتقال اسليز وقشر برتقاله مقطع




وده شكل البطه ياعينى بعد مااستشهدت هههههههههههههه كانت طيبه والله وبنت ناس




هنا حطيت معلقه زيت واحده بس وخليته يسخن اووووووووووى بعدين رشيت رشه ملح وفلفل
وحطيت ورقتين لورا وفصين حبهان وفصين مستكه وبعدين البطه



وهنا بقلبها شفتوا اللى نزل منها ده هيتعمل منه احلى صوص وبعدين نزلت دهنها الطبيعى فمفيش داعى نحمرها فى سمنه كتير




هنا شلتها وده مكان تحمير البطه مش هزود اى دهوووون نهائى



هنا بقى هنزل بالخضار ونسويه نص سوا ونحط شويه ريحان





هنا نضيف نص كوبايه عصير برتقال ونغطى ونسيبها خمس دقايق بس



بعدين حشيت بيها البطه من جوه كويس




وبعدين حطيتها على الخضار







هنا غلفتها بفويل وهحطها فى الفرن على 220 لمده ساعتين تقريبا



هنا اخدت شويه من الصوص اللى نازل من الخضار والبطه وعصرت عليه برتقاله





وحطيت معلقه دبس رمان بدل الصويا صوص لانه بيبقى فى نسبه ملوحه عاليه اوى
وعلى فكره انا بعمل دبس الرمان فى البيت وبيطلع تحفه وبيبقى روعه مع المشويات



وسبت الصوص على النار ربع ساعه يغلى لحد ماقصررر خالص وطلعت البطه بعد ساعه ونص وسقيتها من الصوص






ودخلتها الفرن تانى بس شلت الفويل وسبتها حوالى نص ساعه عشان تستوى اكتر وتتشوى وده شكلها بعد ماطلعت




يارب تكون عجبتكم

0 التعليقات:

إرسال تعليق