الأربعاء، 2 أبريل 2014

الفطير المشلتت باسهل طريقه للمبتدئات بالصور مش هيصدقوا انك عملاه فالبيت

الفطير المشلتت باسهل طريقه للمبتدئات 

الحمدلله عملت الفطير المشلتت وبفضل الله كان سهل جدا معرفش احنا ليه بنحس انو صعب

هو عباره عن دقيق ومياه وملح وبس سهل جدا

انا عملت كوبايه ونص لاني كنت بجرب

جبت الدقيق وحطيت عليه ملح وعجنت بلمياه لحد ما لمت مياه وكانت لينه طريه

عجنت فيها حوالي ربع ساعه

قسمتها تلات كور كده






وتسبيهم يرتاحو علي قد ما تقدري اقل حاجه اربع ساعات كده
علشان يفردو معاكي حلو

تجيبي الكوره الاولي وتفرديها علي قد ما تقدري علي ترابيزه مدهونه زيت علشان تتفرد بسهوله
وتتدهني العجينه سمنه او زبده زيت لااااااااا علشان بينشف وهيبقي شكلها كده




وتطبقيها وانتي بتطبقي تدهني برضو
وهيبقي شكلها كده


\


وبعدين تسبيها علي جنب
وتفردي الكوره التانيه

وتحطي فيها الكوره المطبقه كده



وتطبقيها وتسبيها علي جنب

وبعدين تفردي الكوره التالته وتحطي فيها الكور الاتنين المطبقين مع بعض

وتطبقي الكوره التالته وكل ده وانتي بتدهني السمنه طول الوقت

وبعدين تحطيهم في صينيه مدهونه كده






وتسبيهم ساعه كمان يرتاحو علشان تفرديهم كده







ودخليهم الفرن علي درجه حراره عاليه ممكن 200 واكتر
انا اللي عندي ارقام عملته علي اخر حاجه

لازم درجه حراره عاليه علشان تقب وتستوي من جوه ان شاء الله
ربع ساعه كده هتلاقيها احمرت وبقت حلوه


اهم حاجه بقي علشان متبقاش ناشفه

اول ما تطلعيها تكوني مجهزه سمنه سايحه
وطبق فيه مياه

اول الصينيه ما تطلع تسقيها بلسمنه
وترشي بايدك عليها مياه
وتغطي كويس قوي
هتتطري وتبقي تحفه
ومش هتشتكي تاني من الفطيره الناشفه
وادي النتيجه النهائيه


0 التعليقات:

إرسال تعليق