الفطير المشلتت باسهل طريقه للمبتدئات
الحمدلله عملت الفطير المشلتت وبفضل الله كان سهل جدا معرفش احنا ليه بنحس انو صعب
هو عباره عن دقيق ومياه وملح وبس سهل جدا
انا عملت كوبايه ونص لاني كنت بجرب
جبت الدقيق وحطيت عليه ملح وعجنت بلمياه لحد ما لمت مياه وكانت لينه طريه
عجنت فيها حوالي ربع ساعه
قسمتها تلات كور كده
وتسبيهم يرتاحو علي قد ما تقدري اقل حاجه اربع ساعات كده
علشان يفردو معاكي حلو
تجيبي الكوره الاولي وتفرديها علي قد ما تقدري علي ترابيزه مدهونه زيت علشان تتفرد بسهوله
وتتدهني العجينه سمنه او زبده زيت لااااااااا علشان بينشف وهيبقي شكلها كده
وتطبقيها وانتي بتطبقي تدهني برضو
وهيبقي شكلها كده
\
وبعدين تسبيها علي جنب
وتفردي الكوره التانيه
وتحطي فيها الكوره المطبقه كده
وتطبقيها وتسبيها علي جنب
وبعدين تفردي الكوره التالته وتحطي فيها الكور الاتنين المطبقين مع بعض
وتطبقي الكوره التالته وكل ده وانتي بتدهني السمنه طول الوقت
وبعدين تحطيهم في صينيه مدهونه كده
وتسبيهم ساعه كمان يرتاحو علشان تفرديهم كده
ودخليهم الفرن علي درجه حراره عاليه ممكن 200 واكتر
انا اللي عندي ارقام عملته علي اخر حاجه
لازم درجه حراره عاليه علشان تقب وتستوي من جوه ان شاء الله
ربع ساعه كده هتلاقيها احمرت وبقت حلوه
اهم حاجه بقي علشان متبقاش ناشفه
اول ما تطلعيها تكوني مجهزه سمنه سايحه
وطبق فيه مياه
اول الصينيه ما تطلع تسقيها بلسمنه
وترشي بايدك عليها مياه
وتغطي كويس قوي
هتتطري وتبقي تحفه
ومش هتشتكي تاني من الفطيره الناشفه
وادي النتيجه النهائيه
الحمدلله عملت الفطير المشلتت وبفضل الله كان سهل جدا معرفش احنا ليه بنحس انو صعب
هو عباره عن دقيق ومياه وملح وبس سهل جدا
انا عملت كوبايه ونص لاني كنت بجرب
جبت الدقيق وحطيت عليه ملح وعجنت بلمياه لحد ما لمت مياه وكانت لينه طريه
عجنت فيها حوالي ربع ساعه
قسمتها تلات كور كده
وتسبيهم يرتاحو علي قد ما تقدري اقل حاجه اربع ساعات كده
علشان يفردو معاكي حلو
تجيبي الكوره الاولي وتفرديها علي قد ما تقدري علي ترابيزه مدهونه زيت علشان تتفرد بسهوله
وتتدهني العجينه سمنه او زبده زيت لااااااااا علشان بينشف وهيبقي شكلها كده
وتطبقيها وانتي بتطبقي تدهني برضو
وهيبقي شكلها كده
\
وبعدين تسبيها علي جنب
وتفردي الكوره التانيه
وتحطي فيها الكوره المطبقه كده
وتطبقيها وتسبيها علي جنب
وبعدين تفردي الكوره التالته وتحطي فيها الكور الاتنين المطبقين مع بعض
وتطبقي الكوره التالته وكل ده وانتي بتدهني السمنه طول الوقت
وبعدين تحطيهم في صينيه مدهونه كده
وتسبيهم ساعه كمان يرتاحو علشان تفرديهم كده
ودخليهم الفرن علي درجه حراره عاليه ممكن 200 واكتر
انا اللي عندي ارقام عملته علي اخر حاجه
لازم درجه حراره عاليه علشان تقب وتستوي من جوه ان شاء الله
ربع ساعه كده هتلاقيها احمرت وبقت حلوه
اهم حاجه بقي علشان متبقاش ناشفه
اول ما تطلعيها تكوني مجهزه سمنه سايحه
وطبق فيه مياه
اول الصينيه ما تطلع تسقيها بلسمنه
وترشي بايدك عليها مياه
وتغطي كويس قوي
هتتطري وتبقي تحفه
ومش هتشتكي تاني من الفطيره الناشفه
وادي النتيجه النهائيه
0 التعليقات:
إرسال تعليق