الثلاثاء، 8 أبريل 2014

مربي البرتقال البلدي بالوصفه المظبوطه في بص وكل

مربي البرتقال البلدي


مقاديرها 2 كيلو برتقال بلدى و2 كيلو سكر و3 ليمونة كبيرة

اولا تجيبى البرتقال تقشرى القشرة الحمرة اللى برةبس وتنقعيها فى الماء لمدة يوم يعنى انا نقعتها بالليل وعملتها تانى يوم بالليل مع تغيير الماء كل سا عتين علشان المرارة تروح من القشرة
نيجى للبرتقال نقطعه بالغلاف الابيض الباقى من القشر ونشيل منه البذر ونضع عليه نصف كمية السكر ونشيله فى التلاجة
نعمل بقى المربى بناخذ القشر نفرمه بالمفرمة وناخذ البرتقال المقطع هنلاقيه فيع عصير نشيله لوحده وناخد البرتقال نعصره بايدنا ونضيف العصير مع بعضه اللى انا عملته واللى كان فى البرتقال اصلا
هيبقى عندنا قشر البرتقال هنفرمه مع القشر الاحمر ونضع عليه باقى السكر ولتر ماء على النار مع التقليب كل شويه لحد ما يستوى ولو احتاج ماء نزود بس قليل
وبعد النضج نضيف العصير بالسكر اللى فيه ولما يغلى شويه نعصر الليمون بس خلى بالك من البذر وقلبىيه كل شويه لحد ما الكميه تقل شوي وتستوى المربى
هتعرفى ازاى نجيب ملعقة مربى ونحطها فى طبق ولما تبرد طبعا هتعرفى من شكلها
وبالهنا والشفا يا قمرات

0 التعليقات:

إرسال تعليق