بسبوسه محشيه بالقشطه باخف وباسهل طريقه وبالصور كمان
ها ايه رأيكم
نشوف المقادير
كوبايه سميد
كوبايه الا ربع سكر
نص كوب زيت
2 بيضه
علبه زبادي ( 170جرام )
نص كوب جوز هند
معلقه صغيره بيكنج بودر
فانيليا
نضرب المكونات كويس بالشكل ده
نجيب الصينيه بتاعتنا وندهنا بالسمن او الطحينه زي ما تحبي ونحط نص مقدار البسبوسه فيها
وندخلها الفرن تستوي بالطريقه العاديه خالص
وعلي ما تستوي نجهز القشطه بتاعتنا
2 كوب حليب
معلقتين ونص نشا
سكر
علبه قشطه وطبعا تفضل بلدي
الطريقه
الحليب مع النشا والسكر علي النار
واول ما تبتدي تتقل نضيف القشطه بتاعتي
ودي شكلها جاهز أهي
هنا البسبوسه استويت اهي
نضيف طبقه القشطه بتاعتي
ونضيف الجزء التاني من الخليط بتاعي حاولي تفرديه براحه خالص وندخلها الفرن تاني ونفتح الشوايه هاديه لحد ما تستوي وتاخد اللون الدهبي
وماتقلقيش لو فيه فراغات للقشطه لما البسبوسه تستوي هتتغطي كلها
هنا استويت اهي
شافين لونها حلو ازاي
نضيف الشربات بتاعي وهو سخن علي البسبوسه وهي سخنه
ودي طريقته عشان كتير سألوني عنه
انا عملته بحيث يكون سمكه مش تخين ولا خفيف
دي مقاديره
كوبايه ونص سكر
كوبايه مايه
نص لمونه
ونقلبهم كويس لحد ما يدوبوا وعلي النار لمده عشر دقايق واخر حاجه نضيفها الليمون
وبعد ما خلاص جهز حطيت معلقه سمنه بلدي من عندي بتخلي البسبوسه تلمع وجميللله
وملحوظه البسبوسه بالقشطه بتتشرب الشربات بتاعها ببطئ شويه عن الساده
ورشيت علها جوز هند وممكن تحطي أي مكسرات تحبيها او تاكليها كده هتكون برضه حلوه
وهنا بعد التقطيع
ولازم قبل ما تقطعيها تحطيها في التلاجه شويه عشان القشطه تتماسك انا قطعتها سخنه عشان كده كانت سايحه شويه
هنا شوفوا بعد ما بردت تماسكت ازاي
نشوف المقادير
كوبايه سميد
كوبايه الا ربع سكر
نص كوب زيت
2 بيضه
علبه زبادي ( 170جرام )
نص كوب جوز هند
معلقه صغيره بيكنج بودر
فانيليا
نضرب المكونات كويس بالشكل ده
نجيب الصينيه بتاعتنا وندهنا بالسمن او الطحينه زي ما تحبي ونحط نص مقدار البسبوسه فيها
وندخلها الفرن تستوي بالطريقه العاديه خالص
وعلي ما تستوي نجهز القشطه بتاعتنا
2 كوب حليب
معلقتين ونص نشا
سكر
علبه قشطه وطبعا تفضل بلدي
الطريقه
الحليب مع النشا والسكر علي النار
واول ما تبتدي تتقل نضيف القشطه بتاعتي
ودي شكلها جاهز أهي
هنا البسبوسه استويت اهي
نضيف طبقه القشطه بتاعتي
ونضيف الجزء التاني من الخليط بتاعي حاولي تفرديه براحه خالص وندخلها الفرن تاني ونفتح الشوايه هاديه لحد ما تستوي وتاخد اللون الدهبي
وماتقلقيش لو فيه فراغات للقشطه لما البسبوسه تستوي هتتغطي كلها
هنا استويت اهي
شافين لونها حلو ازاي
نضيف الشربات بتاعي وهو سخن علي البسبوسه وهي سخنه
ودي طريقته عشان كتير سألوني عنه
انا عملته بحيث يكون سمكه مش تخين ولا خفيف
دي مقاديره
كوبايه ونص سكر
كوبايه مايه
نص لمونه
ونقلبهم كويس لحد ما يدوبوا وعلي النار لمده عشر دقايق واخر حاجه نضيفها الليمون
وبعد ما خلاص جهز حطيت معلقه سمنه بلدي من عندي بتخلي البسبوسه تلمع وجميللله
وملحوظه البسبوسه بالقشطه بتتشرب الشربات بتاعها ببطئ شويه عن الساده
ورشيت علها جوز هند وممكن تحطي أي مكسرات تحبيها او تاكليها كده هتكون برضه حلوه
وهنا بعد التقطيع
ولازم قبل ما تقطعيها تحطيها في التلاجه شويه عشان القشطه تتماسك انا قطعتها سخنه عشان كده كانت سايحه شويه
هنا شوفوا بعد ما بردت تماسكت ازاي
0 التعليقات:
إرسال تعليق