كرات البطاطس بالباشميل
المقادير :
نصف كيلو دجاج مفروم بصلة كبيرة مفرومه
2 فصوص ثوم مفروم
1 حبه جزر مفروم
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
بقدونس مفروم
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح - رشة قرفه - بهارات مشكلة)
بطاطس مسلوقه نص سلقه ومهروسه بالشوكة
البشاميل
اتنيين كوب حليب
كوب مياة
خمس ملاعق زبدة
خمس ملاعق دقيق
خمس ملاعق حليب بودرة
جبنه رومى مبشورة للوجه
الطريقه
أولا لعمل الدجاج المفرومة :
نشوح البصل والثوم
ثم نضيف الدجاج لحد ما للونه يتغير ويدخل فى السوا ونضيف له معلقه صويا حلوة
نفرم البقدونس والجزر والفلفل الاخضر
ثم نضيف البهارات
ثم نضيف الخضروات للدجاج لحد ما يستوا
ثانيا لتحضير المكرونة :
نضع ماء في حللة لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة
لحد ما تستوى بعد 10 دقائق
ونصفيها بدون ان نغسلها
ثالثا لتحضير الباشميل :
نسيح الزبدة
ثم نضيف الدقيق
ولازم يكون بالشكل ده سايح كده لو مكنش بالشكل ده نضيف قطعه زبدة صغيره او زيت ذره
ثم نضيف الحليب البودر
الحليب البودةة بيدى طعم للباشميل بيخخليها زى الكريمة بظبط
جربوها بالطريقةة دى هتعجببكم قووووووى
ثم نضيف الحليب والمياة بالتدريج عشان القوام يفضل سايح زى الكريمة
يعنى نص كوب نص كوب مش كلها مره واحدة
ونفضل نقلب بالمضرب اليدوى
للو حصل وكلعت منك ومش عارفه تعملى ايه (للمبتدئات)
تاخدى الخليط كله وتضربيه فى الخلاط هيبقى كريمى وترجعى عليه فى الحله وتقلبيه
لمده خمس دقايق وهيدكى نتيجة روعه
فى اضافه هنا وهيه اختياريه اننك تضيفى معلقتين جبنه كوباتات او كيرى او نستو
وتقلبى كويس عشان تسيح فى وسط الباشميل (اختيارى )
وبتبقى بالقوام ده
البطاطس لازم تتسلق نص سلقه لانها لو اتسلقت قوى هتتطرى ومش هتمسك فى ايديك ولا فى الحشوه
وهتفك ونتبيلها بملح وفلفل وكمون
لازم نراعى دايما النقطة
كل مقاديرى جاهزة دلوقتى
عصاج الدجاج والبطاطس والباشميل
ناخد من البطاطس مفس المقدار الى هناخد من العصاج ونكورها
ونرصهم فى الصنيه بعد ما ندهنها بالباشميل
ونغطيها بالبامشيل
وبرشت على الوش جبنه رومى
ممكن تستخدموا اى جبنه بتحبوها
وبدخلها الفرن تاخد لون
وبالهنا والشفا يارب
0 التعليقات:
إرسال تعليق